Best WordPress Hosting
 

Nem lesz olyan magyar munkahely az autóiparban, amit érintetlenül hagy a zöld átmenet

via g7.hu => eredeti post link

Évtizedeken keresztül megkérdőjelezhetetlen volt, hogy a német autógyártó trió gyakorlatilag domináns piaci pozícióban van, most viszont nagyon komoly kérdőjelek merülnek föl. A kínai és az amerikai verseny és egyéb gyártók szempontjából tehát itt minden megváltozik, és a munkafolyamat is átalakul. Azzal kell szembenézni, hogy ezt a váltást hogyan fogjuk megélni, és a munkavállalókat ez hogyan érinti – mondta Galgóczi Béla az e heti G7 Podcastban.

Az európai járműipar 14 millió munkahelye közül egyet sem fog érintetlenül hagyni a zöld átmenet, amelyben habár már tud Európa eredményeket felmutatni, maga az átmenet egy várhatóan jelentős kihívásokkal teli és különféle egyenlőtlenségeket létrehozó folyamatnak ígérkezik – többek között ezek a legfontosabb megállapításai az Európai Szakszervezeti Intézet erről a témáról szóló új tanulmánykötetének (On the way to electromobility – a green(er) but more unequal future?). 

A G7 Podcast e heti adásában a kötetről Galgóczi Bélával, az Európai Szakszervezeti Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.