Best WordPress Hosting
 

Pár év múlva polcokon lesz az újratölthető szempillaspirál. Ezek a magyar lányok a megálmodói

via forbes.hu => eredeti post link

A Beauty Blocks csapata azon dolgozik, hogy a sminktermékek, azon belül is a szempillaspirálok újratölthetőek lehessenek. Jelenleg ugyanis felfoghatatlan mennyiségű nem lebomló szemét keletkezik általuk. A Startup Plastic Surgery inkubációs program segíti őket abban, hogy a jó elképzelés meg is valósuljon és az újratölthető szempillaspirálok ott lehessenek a drogériák polcain.

A legtöbb nő táskájában ott lapul egy szempillaspirál, még azokéban is, akik más sminkterméket nem is nagyon használnak. Abba valószínűleg bele sem gondolunk, hogy ezek a kis tubusok milyen nagy gondot okoznak a környezetre nézve. A sminktermékek iránti kereslet továbbra is nő Európában, mindeközben a szépségiparból évente 120 milliárd egységnyi nem lebomló csomagolás keletkezik.

„Az ötletünk ennek a hulladékmennyiségnek a csökkentésére szeretne megoldást nyújtani azáltal, hogy újratölthető szempillaspirált terveztünk” – mondja Zsurbej Jázmin formatervező, a három fős Beauty Blocks csapat tagja. Mindhárman a MOME formatervező képzésére jártak, volt egy közös órájuk, ahol bioműanyagokkal foglalkoztak, ez volt a közös érdeklődési pont.