Best WordPress Hosting
 

Természet nélkül nincs élet, de üzlet sem. Átadták a 2023-as a Fenntartható jövőért díjakat

via greenfo.hu => eredeti post link

A biodiverzitás csökkenése nagyobb és közelebbi veszélyt jelent, mint a klímaváltozás, itt még fontosabb az azonnali cselekvés. Nincs olyan vállalat, amely ne függene a természettől és ne lenne hatással rá. A vállalatvezetőknek kiemelt felelősségük és lehetőségük van, hogy pozitív változásokat érjenek el ezen a területen is. Erről szólt a BCSDH október 12-én tartott üzleti rendezvénye, melyen a Fenntartható jövőért díjak átadásával 4 kategóriában ismerték el a fenntarthatóság területén kiemelkedő vezetőket, vezető nőket és üzleti megoldásokat.

Természet nélkül nincs élet, de üzlet sem, hiszen a globális GDP közel fele közvetlenül függ a természettől, illetve annak szolgáltatásaitól. Hogyan vált a biodiverzitás az egyik leggyorsabban fejlődő ESG témává? Mi a szerepe a természetnek a nettó zéró célok teljesülésében? Mit tegyenek a vállalatok ezen a területen?

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) üzleti összejövetelén került sor annak a három pontos ajánlásnak a bemutatására, amely az üzleti világnak segít lépéseket tenni a biodiverzitás területén. A magyar GDP mintegy 40%-át megtermelő 138 tagvállalatot tömörítő szervezet idén hetedik alkalommal adta át a Fenntartható jövőért díjat Változásvezető, Vezető nő, Üzleti megoldás és Vállalati transzformáció kategóriában.