Best WordPress Hosting
 

Orbán Viktor egy jobboldali olasz napilapnak: az Európai Bizottság mindenben kudarcot vallott

A miniszterelnök kijelentette, hogy a Fidesz csatlakozni akar az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjához, amelynek elnöke Giorgia Meloni, akiknek megállapodásra kell jutniuk a francia jobboldali Nemzeti Tömörülést (FN) vezető Marine Le Pennel. Az ECR pedig később együttműködhetne az Identitást és Demokrácia (ID) pártcsaláddal, melynek a Matteo Salvini vezette Liga párt is tagja.

Kategoria HVG

Manuel: Holnaptól eltűnök pár hétre, mert meg kell kezdenem a rám kiszabott közel 1 hónapos szabadságvesztést

Kedd este Manuel az Instagram-oldalán jelentkezett be, ahol tudatta követőivel, hogy szerdán fogdába kell vonulnia.

Holnaptól eltűnök pár hétre, mert meg kell kezdenem a rám kiszabott közel 1 hónapos szabadságvesztést fogházban egy régi ügy miatt. Röviden annyi, hogy 2017-ben letartoztattak engem és pár barátom egy maréknyi fűvel, aminek ez lett a vége. Azért árnyaltabb a sztori, szóval ha kijöttem (lehet), adok valahol egy interjút ezzel kapcsolatban

– írta posztjában az X-Faktor egykori felfedezettje.

Üdülőket veszélyeztet az árhullám Magyarországon

Lakóházak nincsenek veszélyben, ártérre épített üdülőterületek viszont igen, és a legnagyobb gond, hogy tartós lesz az árhullám – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője, Siklós Gabriella az M1-en kedd este.

A szóvivő elmondta: különösen bizonytalan volt az előrejelzés, minden modell mást mutatott, a hétfői és keddi csapadékra már egyáltalán nem számítottak. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt Passauban például 29 centiméterrel magasabban tetőzött a Duna, mint ahogy várták – tette hozzá.

Azonban „már a mederben van minden”, biztosra vehető, hogy Nagybajcsnál meghaladják a harmadfokú árvízvédelmi készültségi szintű vízállást, Budapesten pedig 670 centiméter körüli tetőzés várható szombat éjjel – tudatta a szakember. A fővárosnál 621 cm jelenti az elsőfokú készültségi szintű vízállást, és 645 centiméternél önt ki a Duna a rakpartra.

Levelet írt Orbán Viktor: ezzel az üzenettel mozgósít a NER

Megérkezett Orbán Viktor levele a választókhoz, egy ilyen a hvg.hu-hoz is eljutott. Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a napokban úgy fogalmazott, hogy „jön a mozgósítás”: a következő napokban több millió háztartásba viszik majd el a Fidesz aktivistái Orbán levelét, és adják át személyesen.

Orbán azzal kezdi levelét, hogy soha „nem volt még ilyen nagy a tét: háború vagy béke, ez a kérdés. Mi, magyarok két világháború árán tanultuk meg, hogy a háború mindent elpusztít: az emberéletet, a családok megtakarítását, a házat, a jószágot. Halált hoz és mindent lerombol.”

Orbán így folytatja: épp „ezért mi, magyarok békepártiak vagyunk. Brüsszel mai urai azonban háborúpártiak. Ők azok, akik Európát a háború szélére sodorták és válságba taszították. Ők a felelősek a migránsok beengedéséért és a genderpropagandáért is, ami elveszi a gyermekeink jövőjét. Ők a felelősek az ukrán gabona vámmentes beengedéséért, ami tönkreteszi az európai gazdákat. Ezért menniük kell!”

Halálos betegsége miatt engedték ki a börtönből: gázrobbanásban halt meg

Gázrobbanás miatt félig megsemmisült egy ház Érden kedd reggel, a romok között életét vesztette egy 44 éves férfi, akire rázuhant egy betonkoszorú. A felesége súlyosan megsérült, rajta kívül két embert szállítottak kórházba.

A szerencsétlenül járt férfit halálos betegsége miatt engedték ki a börtönből az RTL Híradó információi szerint úgynevezett otthonápolási őrizetbe, tüdőrákban szenvedett.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint gázrobbanás történt, de hogy pontosan mi okozta a detonációt, még nem tudni.

Növeli védelmi képességeit Norvégia: két tengeralattjáró, Oslo környéki légvédelmi rendszer is szerepel a tervben

A védelmi képességek fokozásáról állapodott meg a kormány és az ellenzék Norvégiában, a tervben két tengeralattjáró beszerzése is szerepel, valamint egy légvédelmi rendszeré a főváros, Oslo és környékének állandó védelmére – derül ki keddi pártnyilatkozatokból.

Gyurcsány nem zárta ki, sőt, elmondta, hogy működne együtt Magyar Péterrel

A DK mindenkivel együttműködik, aki elutasítja a Fideszt. A Fidesznek ezt a kormányzati gyakorlatát, és elutasítja ezt a kormányzati filozófiát, amit képvisel. Ha Magyar Péter is úgy gondolja, hogy elutasítja, akkor természetesen

– ezt válaszolta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy együttműködne-e 2026-ban Magyar Péterrel. Szerinte a világ legnormálisabb módja, hogy a különböző pártok együttműködnek. Szerinte a Fidesz lóg ki nyilvánvalóan demokratikus keretek közül.

A DK elnöke határozottan kijelentette, hogy szerinte Magyar Péter alapállítása nem igaz. Nem igaz ugyanis az, hogy van valamilyen titkos együttműködésük a Fidesszel. Nincs kék Fidesz. A volt miniszterelnök azt megerősítette, hogy a DK költött Magyar Péter bíráló kampányra, de úgy fogalmazott: „vigyáztunk is arra, hogy még véletlenül se lehessen azt hinni, hogy igaztalan állításokkal akarjuk az ő renoméját rontani. Csak tőle idéztünk.”

Kiderült, kik lesznek a Hell Boxing Kings műsorvezetői

Ősszel láthatják majd a nézők a Hell Boxing Kings mérkőzéseit az RTL-en: a nemzetközi bokszversenyen Berki Mazsi, Istenes Bence és Brasch Bence képviselik majd Magyarországot, a Fókusz ma esti adásában pedig azt is bejelentette a csatorna, hogy a műsort a TV2-től átigazoló Gelencsér Tímea, illetve Árpa Attila vezetik majd – utóbbi maga is versenyzett a tavalyi Sztárboxban, ahol egészen a szuperdöntőig jutott, végül a súlycsoportgyőztes Brasch Bence ütötte őt ki.

Gelencsér a rá váró munkával kapcsolatban azt mondta az RTL-nek, hogy a bokszverseny a műsorvezetői karrierjében hatalmas ugrás lesz, hiszen élő adást vezet majd, ráadásul műsorvezető-társsal.

Izgatott vagyok miatta, viszont ami egy kicsit nehézség lesz, hogy nemcsak magyarul, hanem angolul is kell majd interjúkat készítenünk. Felsőfokúm van angolból, tehát nem lesz szerintem probléma, csak majd a két nyelv között váltogatni az agyamat, az érdekes lesz

Karsai Dániel csalódott Sulyok Tamásban elutasító válaszában

Egy kicsit igen

– ezt válaszolta Karsai Dániel, amikor azt kérdezte tőle az RTL riportere, hogy csalódott-e Sulyok Tamás döntése miatt.

Az ügy lényege, hogy két ALS-beteg életvégi döntéssel kapcsolatos kérését is elutasította Sulyok Tamás államfő. Karsai Dániel azt kérte, hogy az elnök a jövőben adjon kegyelmet az életvégi döntés véghezvitelében segédkezőknek, míg Dunavölgyi Erzsébet azt, hogy éljen törvénykezdeményezési jogával az aktív eutanázia lehetővé tételéért.