Best WordPress Hosting
 

Elítélte Magyar Péter tettét a Magyar Nemzeti Médiaszövetség

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) kormánypárti ellenlábasa, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) azt írja, felháborodva tapasztalta, hogy egészen új sütetű politikusok is azonnal a fenyegetőzést, a magánéleti kérdések kiteregetését és a listázást választják, ha nekik nem tetsző újságírókkal vagy sajtótermékekkel találják szembe magukat.

Pressman: Ha Szijjártó Péter barátom itt lenne, és nem Oroszországban, egyetértene

Szombat este fennállása 35. évfordulója alkalmából gálavacsorát tartott az AmCham, a Magyarországon jelenlévő amerikai cégek kereskedelmi kamarája. Az eseményen David Pressman amerikai nagykövet is mondott egy rövid beszédet, írta meg a 444.hu.

„Az Egyesült Államok minden tekintetben Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere (…) 1989 óta, az AmCham és a független Magyarország megszületésével kezdve az amerikai befektetések jó irányba változtatták az itteni életet” – mondta többek között ezt is a beszédében.

„Azt várnám, hogy ha barátom, Szijjártó Péter miniszter itt lenne ma (nem pedig Oroszországban), szintén egyetértene azzal, hogy van mit ünnepelnünk”

Válaszolt a tűzszüneti javaslatra a Hamász

A Hamász kedden este választ adott az Amerikai Egyesült Államok által is támogatott gázai békejavaslatra, a szervezet egyik vezetője pedig arról beszélt, hogy továbbra is várják az izraeli elköteleződést az állandó tűzszünet mellett, írja a BBC.

Közleményében a Hamász jelezte, készen állnak a megállapodásra. A javaslat értelmében hat hetes tűzszünet következne, ami azt követően véglegessé válna.

A közvetítő szerepét betöltő Katar és Egyiptom megerősítette, hogy megérkezett a Hamász válasza, amelyben a gázai harcok teljes leállítására szólítottak fel.

Szijjártó 16 milliárdot adott volna egy brit cégnek egy beruházásért, de Brüsszel nem engedte

A magyar kormány 16 milliárd forinttal megtámogatott volna egy autóipari beruházást, ami enélkül is megvalósult volna, ezért az Európai Bizottság tiltott állami támogatásnak minősítette és nem engedélyezte, írja a hvg.hu.

2023 szeptemberében avatták fel a GKN Automotive Hungary Kft. gyárát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán. Az akkori hírek szerint eredetileg úgy volt, hogy a brit tulajdonú cég 1500 munkahelyet teremtve az általa gyártott autóipari alkatrészekkel látja majd el a BMW-t, a Mercedest, a Suzukit és a Volkswagent.

A vállalat bejelentésén ott volt Szijjártó Péter, e szerint pedig a magyar állam is adhatott támogatást a beruházáshoz. A külügyminiszter akkor nem akarta elmondani, hogy mekkora összeget biztosítanak, arra hivatkozott, hogy majd akkor közlik, ha az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta az állami támogatást.

Orosz kémhálózatot lepleztek le Európában, elfogták az egyik központi figurát

Letartóztattak egy orosz nőt Dániában, és vádat emeltek ellene, mert a gyanú szerint az orosz hírszerzéssel dolgozott együtt. A letartóztatásra azt követően került sor, hogy a dán DR nyilvánosságra hozta, hogy egy orosz állami alap nagy összegeket küldött különböző cégeknek és személyeknek szerte Európában. A nő több százezer koronát kapott az orosz államtól.

Szajki Bálint, a 24.hu fotóriportere kapta a Hemző Károly-díjat

Az idei Hemző-díjra a jelölő kurátorok tíz kiváló fiatal tehetséget, köztük a 24.hu két fotóriportét ajánlották. Hárs Kata, Kerekes Emőke, Kocsány Kornél, Pályi Zsófia, Sopronyi Gyula, dr. Szabó Lajos, Szigeti Tamás és a tavalyi nyertes, Melegh Noémi Napsugár mutatták be az általuk támogatott fiatal fotográfusokat: lapunk munkatársait, Szajki Bálintot és Varga Jennifert, valamint Ács Mártont, Erdős Dénest, Ladjánszki Mátét, Mohos Zsófiát, Nagy Krisztiánt, Palágyi Barbarát, Szász-Bányász Annát és Tóth Hunort.

A győztes Szajki Bálintot méltató indoklás szerint a győztes fiatal kora ellenére a fotó számos műfajában alkot egyaránt kimagaslóan. A témáiban igazán elmélyül, láthatólag a magáénak érzi választott projektjeit, így a néző nemcsak igényes dokumentarista anyagként tekinthet Szajki sorozataira, hanem nagyon is személyes élményt szerez a képein keresztül. Érzékeny és fontos társadalmi témákat mutat be a fotóival. Az öregkori élet nehézségeit és szépségeit, az állatokhoz való szelíd és empatikus viszonyulást vagy akár a szükség teremtette életközösségek titkait feltárva. A sorozatokat alkotó fotói önmagukban is megállják a helyüket, mívesek és értékesek.

Válogatásunkat a nyertes portfólióból készítettük.

A “magyar Maldív”, nehéz sorsok és 64 év házasság az idei Hemző-díjas Szajki Bálint képein

A 28 éves Szajki Bálint, a 24.hu fotóriportere kapta idén a Hemző-díjat. A zsűri szerint Szajki érzékeny és fontos társadalmi témákat mutat be a fotóival. Az öregkori élet nehézségeit és szépségeit, az állatokhoz való szelíd és empatikus viszonyulást éppúgy, mint egy szükség teremtette életközösség titkait. A fotós képein ezúttal az ikonikus izlandi táj; a Csepel és Szigetszentmiklós határán fekvő Kavicsos-tó (vagyis a “magyar Maldív”) környezete; egy elhagyott zsidó temetőben hajlékra lelő emberek sorsa; és a szeretett társ napi 24 órában történő ápolásának pillanatai jelennek meg.

Kategoria HVG

RTL: Egy iskolában már megtiltották a diákoknak a mobilozást

Egy olyan iskolát mutatott be az RTL Híradója, ahol már megtiltották a diákoknak a mobilozást. Az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az idei volt az első mobiltelefonmentes tanév, itt a diákok csak akkor vehetik elő a telefont, ha az valamelyik tanórai feladathoz kell.

Az intézmény igazgatója, Makainé Zérczi Zsuzsa azt mondta, hogy reggel nyolc órakor kikapcsolják a gyerekek a telefont, és amikor délután elhagyják az iskolát, akkor vehetik elő újra. Az igazgató szerint mindez jó hatással van a diákokra, jobb köztük a kommunikáció.

A kormány épp egy törvénymódosításnak köszönhetően megtilthatja az iskolai mobilozást.