Best WordPress Hosting
 

A Hunvald-ügy Mexikóba menekült egykori fideszes gyanúsítottja Zamárdiban lenne polgármester

via 24.hu => eredeti post link

Czibula Csaba 2002 és 2006 között fideszes képviselő volt Erzsébetvárosban, illetve képviselősége előtt és után is külső tagja volt a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának. Emiatt került bajba: azok közé politikusok és vállalkozók közé tartozott, akiket korrupciós bűncselekményekkel gyanúsítottak meg a hatóságok Hunvald György akkori szocialista polgármesterrel az élen.

Amikor 2008 végén egyre-másra vették őrizetbe az erzsébetvárosi ingatlanpanama szereplőit, Czibula először a horvátországi nyaralójába, majd Közép-Amerikába menekült, Mexikóban és a szomszédos Belize-ben bujkált. Illetve nem is kellett bujkálnia, mert hiába adott ki ellene az ügyészség nemzetközi elfogatóparancsot, Mexikóval és Belize-zel nincs kiadatási egyezmény, így Czibula onnan írt leveleket az ügyészségre és a bíróságra, még a pontos mexikói címét is megadta.

Kovács Attila / MTI A vádlottak, köztük Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere és Szabó Zoltán volt szocialista országgyűlési képviselő az ítéletet hallgatják a Kúrián 2014. július 1-jén.