Best WordPress Hosting
 

„A közszolgálat jegyében akarnak embereket megfosztani az otthonuktól” – Pikó Andrásék tüntettek a Ludovika téren

via 24.hu => eredeti post link

A Ludovika téren tüntetett szerdán Pikó András VIII. kerületi polgármester és támogatói köre, miután kiderült, hogy a kormány egy frissen benyújtott törvénytervezet alapján 10 önkormányzati társasházat sajátítana ki a Diószegi utcában, hogy a helyükön megépíthessék a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új tanárképzőjének az épületeit. Minderről az önkormányzat (Pikóval együtt) a sajtóból értesült, előzetesen senki nem egyeztetett velük.

Az eseményen – amit a Mérce közvetített – Pikó mellett felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester és Jámbor András, Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője is.

Elsőként Pikó állt a színpadra, aki arról beszélt, sokféle ember lakik a kerületben: szegények és tehetősek, magyarok és külföldiek, zsidók, cigányok és még megannyi etnikumhoz tartozó városlakók. Mind megtanultak Pikó szerint békében együtt élni a környéken, és megtanulták, hogy a nehézségeken csak akkor jutnak túl, ha erős közösséget alkotnak. „Józsefváros mindig összefog a bajban” – húzta alá az esemény tételmondatát, és emlékezetett, hogy a kormány többször megpróbálta gáncsolni a kerület működését, de nem járt sikerrel, Józsefváros saját erejéből is képes fejlődni. „Most újra bajban vagyunk”– jelentette ki ugyanakkor, utalva a kormány legújabb tervére, aminek következtében több száz család kerülhet utcára.