Best WordPress Hosting
 

Alanis Morissette magyar felmenői tragikus sorsáról kapott új híreket egy tévéműsorban

via 24.hu => eredeti post link

Alanis Morissette volt a Finding Your Roots című tévéműsor vendége: a PBS csatornán futó műsor hírességek családfáját kutatja, és szakértők segítségével deríti ki felmenői sorsát. Az énekesnő elárulta, hogy csak a húszas évei végén tudta meg, hogy édesanyja zsidó származású. Szülei ezt azzal indokolták, hogy féltették lányukat az antiszemitizmustól.

A január 2-án sugárzott epizód során Morissette (aki korábban már sokszor beszélt a magyar származásáról) többet tudott meg édesanyja Magyarországon és a mai Ukrajna területén élő családjáról. Azt is megtudta, mi történt két nagybátyjával, Feuerstein Györggyel és Feuerstein Sándorral, akik a holokauszt idején tűntek el. Nagyapjának, Feuerstein Imrének szerencsére sikerült megmenekülnie ugyanettől a sorstól. Morissette rokonai úgy tudták, hogy a két férfit munkaszolgálatra hívták be a második világháború alatt. Abban az időben nem lehetett tudni, hogy pontosan mi történt velük, de ma már a Vöröskereszt levéltári anyagaiból kiderül, hogy Feuerstein Imre néhány évvel a háború után érdeklődött, abban a reményben, hogy testvére, György talán még életben van.

A Finding Your Roots csapata a Yad Vashem, a Holokauszt Világemlékközpont feljegyzéseiből megtudta, hogy Feuerstein György és Feuerstein Sándor sem élte túl az oroszországi rabszolgamunkát.