Best WordPress Hosting
 

Álomnyaralás, vagy épp fordítva? Amikor a nyaralás cseppet sem pihentető…

via 24.hu => eredeti post link

Számos oka lehet annak, ha valami zavarja az alvásunkat nyaralás előtt vagy közben. Akár a készülődés, csomagolás is okozhat már stresszesebb pillanatokat, amikor elalvás előtt (helyett) még azon gondolkodunk, mit kell elpakolni, mit ne felejtsünk el. Érdemes minél előbb elkezdeni a készülődést, már csak azért is, mert akkor eszünkbe juthat, mit felejtettünk ki a bőröndünkből. A legfontosabb dolgokról készített check-list segítségével könnyen megbizonyosodhatunk arról, hogy valóban minden nélkülözhetetlen dolgot bepakoltunk-e. És ha netán valamit mégis otthon hagyunk, jegyezzük meg, hogy szinte bármit meg tudunk venni az utazásunk alatt.

Az egyik legismertebb alvászavart okozó probléma utazáskor a jet lag, ami akkor alakulhat ki, amikor valaki jó pár időzónát átrepülve megy nyaralni. Csökkenthető a jet lag, ha már az utazás előtt hozzászoktatjuk a szervezetünket az ottani időzónához, már amennyire ez lehetséges. Egy órával előbb/később fekszünk le, kelünk fel, majd a második napon kettővel, az utazást megelőző napon pedig hárommal tesszük meg ugyanezt.

Ha odaértünk az úticélunkhoz, és legalább két napot ott is maradunk, érdemes azonnal felvenni azt a tempót, ritmust, amit a helyiek követnek. Engedjük el a saját, berögzült szokásainkat, ne stresszeljünk azon például, hogy szieszta van és zárva van a bolt.