Best WordPress Hosting
 

Az Apple letiltotta a Fortnite gyártóját az iOS-ről

via 24.hu => eredeti post link

Letiltotta az Apple az Epic Games nevű videójáték-gyártó cég fejlesztői fiókját – derül ki a vállalat közleményéből. Ezzel meghiúsulni látszik a cég terve, hogy 2024-ben kiadja az Epic Game Store-t iOS-re, így visszatérhessen a Fortnite a platformra.

Amint a 24.hu korábban beszámolt róla, nemrég elérhetővé vált az iOS legújabb, 17.4-es frissítése, amellyel nemcsak új emojik érkeztek, hanem jelentős változás is jött az Apple-felhasználók életébe. Az EU digitális piacról szóló törvényei (DMA) miatt a cég ugyanis kénytelen lett elérhetővé tenni az App Store mellett más alkalmazásboltokat is eszközein.

Az új lehetőségekkel élve az Epic Games a közelmúltban bejelentette, hogy létrehoztak egy fejlesztői fiókot, amelyet az Apple jóvá is hagyott. Ez alapján úgy látszott, hogy Európában hamarosan elérhetővé válhat majd saját alkalmazásboltjuk, ezzel együtt pedig játékaik, köztük a népszerű Fortnite is az iOS-es készülékeken. Az Apple azonban váratlanul megszüntette fejlesztői fiókjukat, emiatt pedig nem képesek megjelentetni az applikációikat.