Best WordPress Hosting
 

Biden bekeményít a mexikói határnál

via 24.hu => eredeti post link

Elnöki rendeletben korlátozta Joe Biden az illegális határátlépést követő menedékkérelmek benyújtásának lehetőségét – adta hírül az MTI.

Az amerikai elnök intézkedése értelmében, amennyiben egy héten keresztül napi átlagban meghaladja a zöldhatár mentén feltartóztatott törvénytelen érkezők száma a 2500-at, akkor számukra – bizonyos kivételekkel – ideiglenesen felfüggeszthetik a menedékkérelmek benyújtásának lehetőségét. A menedékkérelmek benyújtása azt követően folytatódhat az illegális határátlépésen ért emberek számára, amikor a napi átlagos szám 1500 alá csökken. A felfüggesztés ideje alatt, akit illegális határátlépésen érnek kitoloncolhatják.Biden az amerikai bevándorlási törvényben az elnökre ruházott joggal élt, amikor meghozta a határátlépések szigorításáról szóló rendeletet.

A jelenlegi adatok szerint az illegális bevándorlók napi átlagos száma 5000, ami azt jelenti, hogy az intézkedés azonnal hatályba léphet. A statisztikák szerint a törvénytelen határátlépések napi átlagos száma legutóbb négy évvel ezelőtt volt az 1500-as szint alatt. Az elnöki rendeletben szereplő tilalom ugyanakkor nem vonatkozik azokra a migránsokra, akik a hivatalos határátkelőkhöz érkeznek, és előzetesen az amerikai határőrizeti hatóság online alkalmazásán (CBP One) keresztül jelzik szándékukat a menedékkérelem benyújtására.