Best WordPress Hosting
 

Csendben elsunnyogták a recski sárlavinakárosultaknak Orbán által ígért fél milliárdját

via greenfo.hu => eredeti post link

Semmi nem lesz az 500 milliós támogatásból, amit Orbán Viktor ígért a recski bányakárosultaknak. Ugyan erről semmilyen hivatalos levelet nem kapott a polgármester, úgy véli, elég egyértelmű a helyzet, miután a támogatáshoz szükséges okirat eddig nem született meg. A Belügyminisztérium nem cáfolta a faluvezető szavait, az MR Lakásalapnál pedig helytállónak nevezték, amit mondott.

Nem kerül Recskre az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározattal elkülönített félmilliárd forint. Ez azt jelenti, hogy a pénzből senki nem számíthat segítségre azok közül, akiknek a házát tavaly nyár elején elöntötte a sár – tudta meg a 24.hu.

Néhány  napja az ATV reggeli műsorában jelentette ki Nagy Sándor recski polgármester, hogy az 500 milliós támogatás okafogyottá vált, ezért már nem is számolnak vele. Ezt követően a 24.hu több információt kért a faluvezetőtől, aki elmondta, a támogatást „csak úgy nem adják oda, ahhoz kellett volna a Belügyminisztérium támogatói okirata is. Ez viszont nem született meg.”