Best WordPress Hosting
 

Datadat: Lezárult a NAIH-vizsgálat az sms-botrány ügyében

via 24.hu => eredeti post link

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 2024. január végi közleményével lezárta azt a vizsgálatot, amelyet a 2022-es parlamenti választásokat megelőző sms-dömping ügyében indított: a közel két éven át készült jelentés semmilyen formában nem utal a Datadat-cégekre, mint elkövetőkre – írja szerdai közleményében a Datadat.

A cég megfogalmazása szerint „ez a jelentés lezárja a hazug propagandakampányt, amelyet a magyar állampárt az elmúlt két évben folytatott a Datadat cégei és tulajdonosai ellen. A hamisan megvádolt társaság folytatja a rágalmazási pereket az érintett propagandalapok ellen.”

A Datadat Professional Kft. még 2022. december 23-án tett közérdekű bejelentést a 2022. március végén kirobbant tömeges, névre szóló „sms-küldési botrány” ügyében. Mint ismert, közvetlenül a 2022-es parlamenti választások előtt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a hatóságokhoz fordult az ellenzéki sms-dömping miatt. Akkor Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy videónyilatkozatában azt mondta, több bejelentést is kaptak arról, hogy ismeretlen telefonszámról sms-eket küldtek ki, melyben a baloldal támogatására buzdítottak. Olyanok is kaptak ilyen üzeneteket, akik a baloldali pártok számára soha semmilyen adatukat nem adták meg, köztük több kormánytag is. Egész pontosan úgy fogalmazott