Best WordPress Hosting
 

Egyre többen plasztikáztatnak az influenszerek miatt

via 24.hu => eredeti post link

Nagyobb valószínűséggel fontolgatnak kozmetikai műtétet azok, akik sok időt töltenek az olyan közösségi média platformokon, mint a Snapchat és az Instagram, vagy előszeretettel használnak fotószerkesztő alkalmazásokat – írja a Psypost egy friss kutatás alapján.

A Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology folyóiratban megjelent tanulmány során a kutatók arra törekedtek, hogy feltárják, hogyan befolyásolják a valós, különösen a kinézetünket érintő döntéseinket az online elérhető fotóink. Neelam Vashi, a Bostoni Egyetem Kozmetikai Központ igazgatója szerint eddig nem volt olyan kutatás, ami egyértelmű kapcsolatot tárt volna fel a COVID alatt megugró internethasználat és a kozmetikai kezelések száma közt.

A tanulmány azokra a személyekre összpontosított, akik 2019 októbere és 2021 júniusa között egy bostoni kórház bőrgyógyászati kezelésén vettek részt. Ezt az időkeretet a COVID-19 világjárvány előtti és alatti adatok rögzítésére választották ki. A 175 kérdőív kitöltetése után a kutatók szignifikáns összefüggést találtak a közösségi média platformokon, különösen a Snapchaten és az Instagramon eltöltött idő és a kozmetikai eljárások iránti megnövekedett vágy között.