Best WordPress Hosting
 

Fregoli helyére balkonládát!

via greenfo.hu => eredeti post link

A műfű és a művirág, de a lomtárnak használt balkonok világán túl is van élet. Méghozzá milyen élet! Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítészének írása.

Az ember lelke vonzódik a természeti környezethez, a tudatalattink a civilizációs máz alatt vissza-visszavágyik a természetbe, ahonnan jöttünk. Az egészségmegőrzésben dolgozók, a várható élettartam meghosszabbítását kutatók azt mondják, kimutatható statisztikailag a zöld környezet pozitív hatása azoknál, akik zöldebb környezetben élik mindennapjaikat.

Hamarabb leszünk betegek, hamarabb gyengül le az immunrendszerünk és bizony a saját veteményes, fűszerkert, a kertészkedés közbeni mozgás a szabad levegőn tevőlegesen hozzá tud adni a lelki és a testi egészségünk megőrzéséhez. A nagyvárosokban sok esetben nehéz megvalósítani azt, hogy közel maradjunk a természethez, pláne, ha a lakáshoz nem tartozik kert, csak egy balkon, franciaerkély vagy terasz. De itt sem reménytelen a helyzet, a műfű és művirág vagy a fregolinak és a lomtárnak használt balkonok világán túl is van élet. Méghozzá milyen élet!