Best WordPress Hosting
 

Gundel, Frenreisz, Latinovits, Bujtor és a Perényik – ilyen, amikor zavarba ejtő génekkel születsz

via forbes.hu => eredeti post link

Természetes közege volt a zsenik társasága, és volt idő, hogy azt érezte, bármerre is indul, blokkolva van az út, amin az óriás rokonai már jártak. Abszolút hallásával Bujtor Balázs végül a zenében találta meg magát, 13 évesen a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába járt, ma a világ legjobbnak tartott zenekarában játszik, olykor hollywoodi sztárokkal hegedül, és ugyanolyan életörömmel mesél, mint ami egykor filmsztár apját állítólag hajtotta. Családi anekdotákról, az evésről mint Gundel-örökségről, friss kínai élményekről beszélgettünk és arról, hogy „lejátszhatsz te bármilyen Brahmsot, a lányod előtt a Call of Duty-val leszel császár”. Interjú.

Tűz, Csucsu! feliratú pólóban ül velem szemben egy budai retrokávézóban, a TikTakban karácsony előtt néhány nappal. Aki Bujtor-filmeken nőtt fel, az tudja, hogy volt egy kis srác, bepattant Ötvös Csöpi nyomozó autójába, kiadta a jelszót, majd elkezdődött az üldözés – szocialista miliőben, szocialista tempóban, szocialista rendőr Ladával.

A srác, akitől a mondat származik: Bujtor Balázs. Apja Bujtor István, a magyar Piedone, a Csöpi-filmek atyja és sztárja, mellesleg hatszoros magyar bajnok vitorlázó. Nagybátyja Latinovits Zoltán színészlegenda és Frenreisz Károly rockzenész, mindketten Kossuth-díjasok. Édesanyja Perényi Eszter, friss Kossuth-díjas hegedűművész, nagybátyja Perényi Miklós, egykori csodagyerek, dupla Kossuth-díjas csellista. Apai nagyanyja a százéves korában meghalt Gundel Katalin, dédapja Gundel Károly, a városligeti Gundel és a Gellért Szálló éttermének volt tulajdonosa.