Best WordPress Hosting
 

Hodász András: Beszélgettem olyan pappal, aki szerint a melegek csak a szex miatt vannak együtt

via 24.hu => eredeti post link

Kétségkívül az egy nagy törés volt számomra, amikor azt éltem meg, hogy az egyházam nem mellém áll. (…) Az erővel elhallgattatást, meg azt, hogy inkább keressük a politikus kegyeit, mint a saját papunkét, mindenképpen nehéz volt megélni. Ha van egy barátom, akivel nem értek egyet bizonyos kérdésekben, és őt valaki támadja, akkor is kiállok mellette, mert a barátom. Amikor engem politikai oldalról kezdtek el komolyan betámadni véleményvezérek, akkor soha nem kaptam olyat, hogy »figyelj, András, tarts ki, veled vagyunk«, vagy »mi sem értünk egyet azzal, hogy téged gyaláznak«

– ezt nyilatkozta a hvg.hu-nak Hodász András. A korábbi katolikus papot még 2022 őszén mentette fel Erdő Péter a papi szolgálat alól, Hodász azóta baristaként dolgozik egy belvárosi kávézóban, egy új YouTube-csatornát indított, és nemsokára párkapcsolati workshopokat is tart majd.

Hodász András a portálnak elmondta, tudatos döntés volt a részéről, hogy elfordult a közéleti kérdésektől, mert az „egy olyan iszapbirkózás, amiben nem nagyon van értelme részt venni. A mai magyar társadalomban általában nem érvek és ellenérvek hangzanak el, hanem sértések. Van bennem egy fáradtság is, mert nehéz azt megélni, hogy ilyeneket írok, és nincs semmiféle hatásuk.”