Best WordPress Hosting
 

Karsai Dániel Orbán Viktornak: Mind a ketten az emberi jogok rendszeres megsértéséből élünk

via 24.hu => eredeti post link

„Orbán Viktor igazi arca” címmel írt új bejegyzést kedden Karsai Dániel gyógyíthatatlan ALS betegségben szenvedő alkotmányjogász. Karsai a posztban azzal foglalkozik, hogy Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a parlament mai ülésén meghívta a miniszterelnököt hozzá, hogy elbeszélgethessenek az életvégi döntésekhez való jogról.

Az alkotmányjogász szerint „Orbán Viktor minősíthetetlen módon válaszolt” azzal, hogy „megveti Dávidot azért, mert felvállalja a szenvedő emberek képviseletét és abból politikai ügyet csinál. Mindezt az a politikus mondta, akinek a most lezárult kampányban minden második szava a háború volt.”

Szerinte Orbán a „még lejjebb süllyedt”, amikor arról beszélt, hogy aki az életvégi döntés pártján áll, az megvetendő. Karsai szerint a momentumos politikuson túl ide tartozik a magyar lakosság kétharmada, és Emmanuel Macron francia elnök is. „Ha kérhetném, amikor legközelebb beszélnek, kezdje azzal, hogy Cher Emmanuel, je te déteste. Zárszóként Orbán Viktornak azt sikerült mondania, hogy nem áll át a halál oldalára” — tette hozzá.