Best WordPress Hosting
 

Kína űrállomást épített a Földön

via 24.hu => eredeti post link

Kínának egyre komolyabb tervei vannak az űrben. Az állampárt jövőbeli tervei között szerepel, hogy önellátó legyen hordozórakéták terén, ezt követően pedig saját holdbázist építenének fel, melynek eredményeként 2045-re valódi űrnagyhatalommá válnának. Ez persze rengeteg tesztelést igényel, a rakéták felbocsátása pedig drága mulatság, így régóta lehetett arról hallani, hogy egy földi szimulációs bázison dolgoznak Kínában. Az állami hírügynökség szerint most elkészült ez a bázis – írja az Interesting Engineering.

A Kína északkeleti részén található Harbin városban megépült Space Environment Simulation and Research Infrastructure (SESRI) a világ legnagyobb űrkörnyezet-szimulátora, más néven földi űrállomása. A 2015-ben jóváhagyott, 50 focipályányi területen elterülő bázison költséghatékonyan lehet reprodukálni idegen környezeteket.

A Harbin-i Tudományos és Technológiai Innovációs Parkban található, és négy nagy laboratóriuma van, ezen laboratóriumok mindegyike az űrtechnológia egy-egy aspektusának tanulmányozására szolgál.