Best WordPress Hosting
 

Lázár szerint tudhatták volna, hogy V. János homoszexuális, ki se kellett volna nevezni

via 24.hu => eredeti post link

Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter is megszólalt a bicskei pedofil-ügy kapcsán. Neki legjobb tudomásunk szerint eddig annyi kapcsolódási pontja volt a történethez, hogy ő adta át Balog Zoltán távollétében a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának, V. Jánosnak a magyar bronz érdemkereszt kitüntetést 2016-ban, nem sokkal a meggyanúsítása előtt.

Lázár megpróbálta a korábbi, MSZP-SZDSZ-es városvezetésre kenni a felelősséget. „Az azért egy fontos és súlyos kérdés lesz, hogy amikor a Fővárosi Önkormányzat 2010 előtt ezt az embert kinevezte, akkor ők pontosan tudták, hogy homoszexuális” – jelentette ki Lázár  a telex.hu tudósítása szerint, aki elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elrendelt egy átfogó vizsgálatot, ami valamennyi gyerekotthonra kiterjed.

Lázár beszámolt arról, hogy a kormányülésen Pintér Sándor belügyminiszter tett egy előzetes jelentést arról, hogy mi történt 2011-ben, a több száz oldalas nyomozati anyag feldolgozását, átvizsgálását megkezdték. Ebből az derült ki, hogy a nyomozás során 35 tanút hallgattak meg, köztük pedagógusokat és pszichológusokat is, akik összezártak az igazgató mögött, ezért nem kerülhetett sor gyanúsításra szerinte.