Best WordPress Hosting
 

Magyar innovációval diagnosztizálhatják akár 15 évvel is korábban az Alzheimer-kórt

via forbes.hu => eredeti post link

Elsőként Magyarországon válik lehetővé az Alzheimer-kór korai diagnózisa a régióban, miután egy magyar cég és kutatói már a tünetmentesség idején, egy vérvétellel és innovatív magyar fejlesztésű kognitív tesztekkel kimutathatóvá tették a betegséget. A fejlesztésről, valamint az új diagnosztikai módszer jelentőségéről Dr. Sátori Mária Alzheimer-kutatót kérdeztük.

„Alapelvünk, és ez a korai diagnosztika lényege is az, hogy ami elveszett, azt az agyban már nem tudjuk pótolni. Sajnos az idegrendszert nem lehet regenerálni. Ha az idegsejtek egyszer elpusztulnak, azok helyett nem nő másik. Azt kell megőrizni, ami még van, és arra nagyon kell vigyázni” – fogalmaz az Alzheimer-kutató Dr. Sátori Mária.

Új fejezetet nyithat az Alzheimer-kór korai diagnosztizálásában egy innovatív magyar egészségügyi cég, a Pozitron Medical Diagnosztika Központ egyedülálló kombinált vizsgálata, amellyel már a tünetmentesség idején, egy vérvétellel és innovatív, magyar fejlesztésű – számítógépen, tableten és mobiltelefonon is elvégezhető – kognitív tesztekkel kimutatható a betegség. A cég közlése szerint az Alzheimer-kór diagnosztikában áttörést hozó, kombinált szűrővizsgálattal 97-98 százalékos pontossággal megállapítható a kór jelenléte, bármiféle súlyos memóriazavar, avagy más Alzheimer-tünet nélkül is.