Best WordPress Hosting
 

Magyarország vízummentességi programban való részvételt vizsgálná az amerikai szenátus külügyi bizottságának elnöke

via 24.hu => eredeti post link

Magyarország elleni jelentős utazási korlátozások és a Magnyickij-törvény egyes, magyar politikusokkal szembeni alkalmazása is terítéken van az Egyesült Államokban – írja a 444 Ben Cardin, a Szenátus külügyi bizottságának elnökének közleménye alapján.

A közleményt azután adták ki, hogy az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman Washingtonba utazott, hogy magas rangú amerikai kormányzati tisztviselőkkel konzultáljon az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokról. A nagykövet megbeszéléseket folytatott Antony Blinken külügyminiszterrel, valamint a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának vezető tisztviselővel. Pressman találkozott a törvényhozás mindkét pártjának vezetőivel, köztük Ben Cardin szenátorral, valamint Thom Tillis szenátorral.

Cardin közleményében arról ír a 444 cikke szerint, hogy súlyos aggodalmai vannak a jelenlegi magyar kormány iránya miatt, „melynek tagjai rendszeresen olyan módon támadják Biden elnököt és Pressman nagykövetet, ami elképzelhetetlen kellene hogy legyen egy amerikai szövetségestől”.