Best WordPress Hosting
 

Márki-Zay Péter: 2026-ban egyetlen pártnak kellene indulnia, és az a Tisza párt

via 24.hu => eredeti post link

Márki-Zay Péter szerint egyetlen egy ellenzéki pártnak kéne indulnia a 2026-os parlamenti választáson, aminek a jelenlegi állás szerint a Tisza Pártnak kellene lennie. A volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt a Telexnek adott keddi interjújában, hogy ezt szerinte nem is konkrétan Magyar Péter személye, sokkal inkább a mögötte álló tömegek indokolják.

Márki-Zay Magyarnak egy tanácsot adna: egy politikust sokat fognak rugdosni, ezt neki nagy türelemmel kell elviselnie. Ha a Tisza párt alelnöke ragaszkodna ahhoz, hogy belépjen a pártjába, akkor megfontolná, de látja, hogy Magyar nagyon odafigyel arra, hogy kik csatlakoznak hozzá. Szerinte a Tisza mögött most háromszor-négyszer nagyobb tömeg áll, mint az ellenzék mögött.

Miután Márki-Zay ismételten megnyerte a hódmezővásárhelyi polgármesterválasztást június 9-én, Lázár János küldött neki egy SMS-t, amiben az állt, hogy „Gratulálok!”. Szerinte a szintén hódmezővásárhelyi illetőségű fideszes építési és közlekedési miniszter tud viselkedni, ha akar, mert az említett üzenete végére akár pontot is rakhatott volna. A polgármester hajlandó lenne találkozni Lázárral a város érdekében, és állítása szerint Orbán Viktor egy miniszternek azt mondta Lázárról, hogy „bármit meg tud csinálni, semmit sem tud működtetni”.