Best WordPress Hosting
 

Nem hallgatja meg Varga Juditot az Igazságügyi Bizottság

via 24.hu => eredeti post link

A házszabályra hivatkozva elutasította az Országgyűlés Igazságügyi Bizottság összehívását a KDNP-s Vejkey Imre, a bizottság elnöke – derült ki az Országgyűlés Sajtóirodája közleményéből.

Ungár Péter, az LMP társelnöke és parlamenti frakcióvezetője a múlt héten szerdán levélben kezdeményezte az Igazságügyi Bizottság rendkívüli összehívását Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter meghallgatása céljából. Erre azután került sor, hogy nyilvánosságra került: Novák Katalin köztársasági elnök Varga Judit miniszteri ellenjegyzése mellett még tavaly áprilisban kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, akit bűnsegédként elkövetett kényszerítés és veszegetés miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélt a bíróság a gyermekotthonban történt pedofil bűncselekményekkel összefüggésben. Novák Katalin köztársasági elnök azóta lemondott, Varga Judit pedig szintén múlt szombaton bejelentette, hogy visszavonul a közélettől.

A KDNP-s bizottsági elnök a közleményben azt írta, a házszabály vonatkozó rendelkezései szerint a bizottsági tagok legalább egyötöde számára biztosítja azt a jogosultságot, hogy írásban bizottsági meghallgatást kezdeményezzen, más – az adott bizottságban tagsággal nem rendelkező – képviselőt ez a jog nem illet meg.