Best WordPress Hosting
 

Oroszbarát férfi készülhetett merényletre Franciaországban

via 24.hu => eredeti post link

Letartóztatott a francia rendőrség egy 26 éves orosz-ukrán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy erőszakos cselekményt tervezett Franciaországban. A férfi korábban megsebesítette magát egy robbanószerkezettel – írja az  MTI francia híradások alapján.

A Donbaszból származó, orosz és ukrán útlevéllel is rendelkező férfit hétfő este vették őrizetbe. Eőször a mentősök látták el miután egy robbanást követően égési sérüléseket szenvedett, majd kórházba szállították, ahol őrizetbe vették és kihallgatták. A nyomozáshoz közel álló források szerint a gyanúsított nemrég érkezett Franciaországba, és a Párizstól északra található Roissy-en-France településegyik hoteljében foglaltak a nevére szobát. E település mellett feszik a Roissy-Charles de Gaulle nemzetközi repülőtér is. A terrorellenes ügyészség közlése szerint ebben a hotelszobában a nyomozók robbanószerkezetek gyártására használatos eszközöket és anyagokat találtak, és az egyik ilyen eszköz felrobbant, a hotelt ki is kellett üríteni.

Kedden a terrorellenes ügyészség vette át az ügyben a nyomozást, és erőszakos cselekmény tervének gyanúja miatt indított eljárást. A vádhatóság terrorcselekménnyel kapcsolatos bűnszövetkezetben való részvétellel, valamint robbanóanyag vagy robbanóanyag előállítására alkalmas anyag birtoklásával vádolja a gyanúsítottat.