Best WordPress Hosting
 

Túlélt egy agyhártyagyulladást, néha állomáson aludt, de sohasem adta fel – visszavonult a tenisz szervakirálya

via 24.hu => eredeti post link

Egy héttel a 45. születésnapja előtt Ivo Karlovic egy közösségi oldalon megjelent bejegyzésében hivatalosan is bejelentette, visszavonul az aktív tenisztől. Az utolsó mérkőzését ugyan 2021-ben játszotta, de annyiszor kérdezték, mikor tér vissza, hogy jobbnak látta egyszer és mindenkorra lezárni a témát. Két év és négy hónap telt el azóta, hogy pályára lépett az Indian Wells-i selejtezőben, ahol 6:3, 7:6-ra kikapott az ecuadori Emilio Gomeztől, 2022 októberében pedig már az ATP-ranglistán sem jegyezték, de a hivatalos visszavonulására mostanáig várni kellett.

„Örvendetes, unortodox és hosszú pályafutásom volt, amely rendkívül szerényen kezdődött. Horvátország egészen más ország volt a 80-as, 90-es években, amikor felnőttem, ezért nagyon büszke vagyok az eredményeimre. Szeretnék köszönetet mondani minden edzőnek, aki részt vett és hozzájárult teniszezőként való fejlődésemhez. Nélkületek ez nem jöhetett volna létre. A családom óriási támogatást nyújtott nekem, és nagyon szeretem őket. Köszönet azoknak, akik az évek során rajongóim és támogatóim voltatok, mindannyiótokat szeretlek, remélem még találkozunk.

A tenisz közelében maradok, igyekszem megosztani tudásomat és tapasztalataimat a teniszezők új generációival. Az utazás folytatódik, csak máson lesz a hangsúly