Best WordPress Hosting
 

Vitézy Dávid gratulált Karácsonynak, de áll elébe egy új választásnak is

via 24.hu => eredeti post link

Nem sokkal azután, hogy a Nemzeti Választási Bizottság bejelentette, hogy az érvénytelen szavazatok újraszámolása után 41 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, Vitézy Dávid gratulált ellenfelének.

Az eredmény végül gyakorlatilag döntetlen lett, a különbség 0,005 százalék, 41 szavazat teljes Budapesten. De ahogy hét eleje óta mondom, egy szavazat előny is döntő, és így az újraszámlálás után végül a 41 szavazatnyi előny a hivatalban lévő főpolgármesternél van

– kezdte posztját az LMP a a kampányhajrában a Fidesz által is támogatott főpolgármester-jelöltje, leszögezve egyúttal, hogy az újraszámlálás indokolt volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy sok száz olyan, érvénytelennek nyilvánított szavazatot találtak utóbb az illetékesek, melyek mégis beleszámítottak a versenybe. Reagált egyúttal Karácsony kijelentéseire is: a hivatalban lévő főpolgármester pénteken tüntetést szervezett a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai székházához, ahol a tiszta választásokért demonstrált a híveivel. Egyebek mellett arról beszélt, hogy a hatalom rengeteg sikertelen kísérlet után odáig ment, hogy az utolsó pillanatban is megpróbálta megmásítani a főpolgármester-választás eredményét. Még tartott az NVB megbeszélése, amikor kijelentette, ahogy minél több ideig vannak bent a bizottsági tagok, annál több lesz a Vitézyre leadott voksok száma, és annál kevesebb lesz a Karácsony-szavazat. A főpolgármester végül bejelentette, hogy bármilyen döntést is hoz az NVB, új választás kiírását fogja kezdeményezni, hogy egyértelmű helyzetet teremtsenek.