Best WordPress Hosting
 

Hozzányúlhat az szja-kedvezményekhez a kormány, Vargáék csendben dolgoznak az ügyön

via 24.hu => eredeti post link

A Pénzügyminisztérium szervezésében már március óta működik egy, a személyi jövedelem adóztatásának egyszerűsítését vizsgáló munkacsoport, amely a tervek szerint a 3. negyedév végén közli az eredményeket – erősítette meg a portálnak a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara.

A munkacsoport működését a tárca nem verte nagydobra, pedig arra, illetve a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási járulékok “egyszerűsítésére” a kormány ígéretet tett az Európai Uniónak az ország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervében. Vagyis minderre a helyreállítási alap (RRF) forrásaihoz való hozzáférés érdekében szükség van.

A cél a személyi jövedelemadó és alternatívái, illetve a társadalombiztosítási járulékok terén elérhető egyszerűsítési és konszolidációs lehetőségek vizsgálata: a személyi jövedelmeket ma számos kategóriában, illetve rezsimben eltérő szabályok mentén kezeli az adórendszer. A munkacsoport megvizsgálja az egyszerűsítési és konszolidációs lehetőségeket, ideértve a hatástalan vagy nem hatékony kedvezmények megszüntetését, az alternatívák közti választás megkönnyítésének lehetőségeit és csökkentve az ösztönzők szándékolatlan és indokolatlan torzításait, ezzel nem csupán egyszerűbbé, de egyúttal igazságosabbá is téve a rendszert.