Best WordPress Hosting
 

Húztak egy váratlant az oroszok a csatatéren, eddig nagyon nem jött be

via g7.hu => eredeti post link

Miközben az ukrán hadsereg továbbra is próbálja keresztülrágni magát a Zaporizzsja megyei Robotine térségében az orosz védelmen, az orosz hadsereg több más frontszakaszon támadásba ment át. A legnagyobbat ezek közül a Doneck megyei Avgyijivka térségében indították több ezer katonával és több száz páncélossal.

Ez azért is figyelmet érdemel, mert idén az ukrajnai háborúban ritkaságszámba ment, hogy valamelyik hadviselő fél nagyobb páncélosalakulatokkal kíséreljen meg egy gyors áttörést. Az ukránok június elején próbálták ezt meg a déli fronton, pár nap alatt azonban felismerték, hogy a jól felkészült és beásott orosz védelemmel szemben ez elviselhetetlen veszteségekhez vezet, és azóta jellemzően kisebb gyalogsági csoportokkal támadnak, tüzérségi támogatás mellett.

Az oroszok január-februári páncélosrohama a Doneck megyei Vuhledár térségében katasztrofálisan sikerült, sok tucat harckocsit és egyéb páncélost vesztettek, miközben nem értek el lényegében semmit. Egyelőre Avgyijivkánál is hasonlóan alakulnak a dolgok, bár itt még korai eredményt hirdetni.