Best WordPress Hosting
 

Jogi lépéseket tesz a Continental a makói szakszervezeti vezető ellen, aki szerint a cég a külföldi munkavállalókat hozná előnybe

via 24.hu => eredeti post link

Közleményt adott ki kedden a Continental azzal a tegnapi hírrel kapcsolatban, amely szerint elbocsátják a cég makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be. Az ügyről Hajdú Roland, a Continental makói gyárában működő Gumiipari Szakszervezet helyi titkára számolt be a Népszavának, amelynek cikkét lapunk is szemlézte.

A makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.-nél nem autógumik előállítása folyik, hanem autóalkatrészek gyártása, közel 1800 munkavállaló foglalkoztatásával.

Hajdú azt mondta: novemberben és decemberben – az információk szerint – összesen 50 munkavállalót küldenek el. A szakszervezeti vezető szerint ugyan nem ismerik az elbocsátások szempontjait, ám feltűnőnek tartják, hogy ismereteik szerint csak magyar munkavállalóktól szabadul meg a cég. Hozzátette: a gyárban terjednek olyan hírek, ami szerint elképzelhető, hogy külföldi munkavállalók előtt nyithatja meg az utat a mostani elbocsátási hullám. Ezt támaszthatja alá, hogy jelenleg közel százötven indonéz munkás dolgozik a gyárban. Hajdú szerint az ötven elbocsátott munkavállaló között nagy számban találhatóak olyanok, akik munkaviszonya elérte, sőt meghaladta a húsz évet a makói gyárban. Olyanokat is, akik fél éve még az indonéz munkavállalók betanítását végezték a makói gyárban, és akiket joggal tartanak a legkiválóbb helyi dolgozóknak.