Best WordPress Hosting
 

Olyan súlyosan az orosz veszteségek, mintha százával halnának a férfiak egy-egy magyar városban

via g7.hu => eredeti post link

Idősebb és középkorú békéscsabai futballszurkolók rémálmaiban talán még ma is megjelenik az orosz Teksztilscsik Kamisin, amely 1994 szeptemberében az UEFA Kupa első fordulójában 6-1-es vereséget mért a város futballcsapatára, és összesítésben is fölényesen továbbjutott. A Volga-parti város azóta nemigen szerepelt a hírekben idehaza, és most csak azért idéztem fel a régmúlt történést, hogy könnyebb legyen kontextusba helyezni egy friss orosz veszteségadatot.

Az ukrajnai háborúról egyik fél sem közöl friss és komolyan vehető saját veszteségadatot, így a témával foglalkozók közvetett információk alapján próbálják feltárni a valóságot. Ezek közül egyre fontosabbak az orosz településeken felállított emlékművek, amelyeken ahhoz hasonlóan szerepelnek az adott város vagy falu Ukrajnában elesett fiai, mint idehaza az első és második világháborús emlékműveken.

Egy orosz veszteségeket gyűjtő X-oldal tegnapi bejegyzése arról tudósít, hogy Kamisinben leleplezték az Ukrajnában elesetteket felsoroló harmadik kőtáblát is a korábbi kettő mellé.