Best WordPress Hosting
 

Vonzó árazási szintekre értek a tisztaenergia-részvények

via g7.hu => eredeti post link

A szerző, Szőcs Gábor a HOLD Orion Befektetési Alap portfóliókezelője. 17 éve követi az energia- és részvénypiacokat. Az Orion Alap egyik stratégiai célja, hogy globális palettáról válogatott alulértékelt energia-, közmű- és nyersanyagpiaci részvénybefektetésekkel növelje az alap hozamát.

Az évtized egyik legfőbb globális gazdasági megatrendje az energiapiaci beruházások területén zajlik. Az energiaátmenet vállalataira fogadó befektetők az elmúlt években gyors szárnyalást követően méretes bukásokat szenvedtek el. Most ismét vonzó árazási szintekre értek a szektor részvényei, messze nem jelenti azonban ez azt, hogy csukott szemmel lenne érdemes válogatni közülük. 

A Covid-időszak egyik slágerbefektetése volt a tiszta energia. Európa, az Egyesült Államok és Kína is gigantikus támogatási csomagokkal fokozta klímavédelmi törekvéseit, Földünk lakossága pedig szenzitívebbé vált az egzisztenciánkat fenyegető veszélyekre. A zöld energiára fókuszáló tőzsdén kereskedett befektetési alapokba (ETF-ekbe) hatalmas összegek áramlottak. A friss tőke hajtotta felfelé a részvényárakat, a jó teljesítmény pedig újabb befektetőket vonzott.