Best WordPress Hosting
 

Blinken: A Hamász visszatért azokba a zónákba, amelyeket Izrael felszabadított

Káoszhoz és zűrzavarhoz vezetne az izraeli hadsereg (IDF) Rafah elleni átfogó offenzívája – jelentette ki vasárnap az amerikai külügyminiszter, kiemelve, hogy egy ilyen művelet nem semmisítené meg a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezetet sem.

Antony Blinken az NBC amerikai hírcsatornának adott interjújában figyelmeztetett: az IDF Rafahra vonatkozó tervei – bár az elején sikert hozhatnak – rendkívül súlyos csapást mérnének a Gázai övezet déli részén lévő városban élő civilekre, a művelet nyomán kialakuló káosz pedig akár a Hamász terrorszervezet megerősödésével is járhat.

Láthattuk, amint a Hamász visszatért azokba a zónákba, amelyeket Izrael felszabadított, még Hán-Júniszba is

Újabb fordulat jöhet a sokak által rettegett El Nino-jelenség után

Az ausztrál meteorológiai szolgálat szerint egyre nagyobb az esélye annak, hogy idén kialakul az úgynevezett La Nina jelenség a Csendes-óceán térségében. Ez világszerte jelentős hatást gyakorolhat a mezőgazdaságra, többek között csapadékosabb időjárást hozva Kelet-Ausztráliában és Délkelet-Ázsiában, míg szárazabb körülményeket eredményezhet az amerikai kontinensen – számolt be a vg.hu.

Újabb baleset történt az M1-esen ott, ahol délután hárman meghaltak

Egymásba hajtott egy kamion és három személygépkocsi az M1-es sztrádán Tatánál, a 72-es kilométerkőnél, az országhatár felé vezető irányban – számolt be a katasztrófavédelem honlapja. Ismét a kiépített terelés elején történt baleset, a teherautóba hátulról hajtott bele a három autó.

Az esethez több hivatásos tatabányai egységet, a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a kocsi önkéntes tűzoltókat riasztották. A rajok áramtalanítottak. Az utat teljesen lezárták, kerülni már a 67-es kilométernél érdemes.

Amint arról beszámoltunk, korábban ugyanitt történt súlyos, halálos baleset. Akkor egy nyergesvontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvény forgalmi okok miatt hirtelen fékezett, ami után a raktérben tartózkodókra borult a rakomány. Három, a raktérben szabálytalanul utazó ember meghalt, ketten pedig megsérültek.

Fényűző ingatlanokat vett Dubajban egy cég, amely mögött a Matolcsy-kör tűnik fel

A Direkt36 egy nemzetközi tényfeltáró projekt részeként hozzájutott olyan bizalmas adatokhoz, amelyekből kiderül, hogy egy Matolcsy Ádám köréhez kötődő cég több nagyértékű ingatlant is vásárolt az Egyesült Arab Emirátusokban. Fotókat is találtunk az egyik lakásról, amelyben feltűnik egy figura, aki hasonlít a jegybankelnök fiához.

The post Fényűző ingatlanokat vett Dubajban egy cég, amely mögött a Matolcsy-kör tűnik fel first appeared on Direkt36.

Házasság első látásra: Gyöngyi és Csaba is a válás mellett döntöttek

Áprilisban került adásba a Házasság első látásra utolsó epizódja, melyet még tavaly nyáron forgatott a TV2 stábja. A műsor végén egyedül Gyöngyi és Csabi döntöttek úgy, hogy férjként és feleségként folytatják tovább a kapcsolatukat, a hónap végén pedig a Tények Plusznak árulták el, hogy a forgatások után is együtt maradtak.

A pár most ismét a Tények Plusznak nyilatkozott, mint kiderült, mostanra ők is a válás mellett döntöttek, ám barátokként továbbra is szeretnének részt venni egymás életében.

Annak ellenére, hogy ugye a házasságunk nem sikerült, én úgy gondolom, hogy én is és Csaba is nagy önismereten illetve önfejlesztésen mentünk keresztül. Mind a ketten csak nyertünk ebből az egészből

Lettország 10 millió eurót ad Ukrajnának lőszerre

Lettország 10 millió euróval (3,8 milliárd forint) járul hozzá ahhoz a cseh kezdeményezéshez, amelynek keretében 800 ezer tüzérségi lövedéket terveznek beszerezni az Európai Unión kívüli országokból Ukrajna számára – közölte kedden Evika Silina lett miniszterelnök és védelmi minisztere, Andris Spruds.

Hozzátették, hogy a balti ország júniusban nagyjából ezer drónt is átad a kijevi vezetésnek. Az MTI emlékeztet, hogy Kijev hónapok óta tüzérségi lőszerek hiányára panaszkodik.

The post Lettország 10 millió eurót ad Ukrajnának lőszerre first appeared on 24.hu.