Best WordPress Hosting
 

Először feszült egymásnak a Tisza Párt és a DK tábora, Magyar Péter rendőrségi intézkedést kért Dobrevék tábora ellen – videó

Magyar Péter a rendőrséggel fenyegette meg a DK szimpatizánsait arra az esetre, ha a Várkert Bazárhoz meghirdetett rendezvényén nem rakják le a pártzászlókat vagy nem hagyják el a tüntetést. A két ellenzéki párt, a Tisza és a DK tábora először találkozott azonos helyszínen és egymásnak is feszültek. Bábel Vilmos és Csányi Nikolett videója az EP-választások jegyében tartott csütörtök esti tévévitát megelőző percekről.

Kategoria HVG

Üzleti iratok meghamisításban bűnösnek találták Donald Trumpot

Egy manhattani bíróság esküdtszéke csütörtökön bűnösnek találta Donald Trumpot 34 rendbeli üzleti iratok meghamisításában, így ezzel a történelmi döntéssel ő lett az első olyan amerikai elnök, aki egyben elítélt bűnöző is.

Trumpot az üzleti nyilvántartások meghamisításával vádolták meg azt követően, hogy Stormy Daniels pornósztár azt állította, 2006-ban szexuális kapcsolatot létesített az akkor még üzletemberként tevékenykedő volt elnökkel, majd Trump és ügyvédje, Michael Cohen a 2016-os elnökválasztási kampány utolsó heteiben pénzt adtak Danielsnek azért, hogy hallgasson az afférról.

Az ügyészek szerint Cohen 2016 októberében 130 ezer dollárt fizetett Danielsnek, majd Trump, már a Fehér Házban, részletekben megtérítette Cohennek a pénzt, és azt hamis módon vállalati jogi költségeknek álcázta, megsértve ezzel New York állam törvényeit. A tárgyalás során Daniels tartotta magát a korábbi vallomásához, és volt főnöke ellen vallott Cohen is.

Vége Magyar Péter rendezvényének

Békésen zajlott Magyar Péter tüntetése, amit a Várkert Bazár elé, az MTVA választási vitájának helyszínére szervezett a Tisza Párt.

A fáklyák időközben nagyrészt csonkig égtek, a párt szimpatizánsai elkezdték levonulni.

Néhány száz ember maradt még, a hangulat szolid utcabálra emlékeztetett este tíz után.

A kézfogós összekapaszkodás sem maradt el

Magyar Péter tüntetéseinek szinte kötelező rituális eleme lett, hogy a végén a szimpatizánsok magasba emelt kezekkel összekapaszkodnak. Ez történt most is. Magyar elmondta az ilyenkor szokásossá vált szlogenjét is:

Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazankat.

A Kossuth-nóta és Tavaszi szél…  kezdetű népdal szintén elhangzott, ahogy a Nemzeti dal éneklése is szinte kötelező eleme lett a Magyar Péter-féle tüntetések koreográfiájának.

Magyar Péter: „a NER csúszkál, mint malac a jégen”

A tévévita után Magyar Péter újra színpadra állt a Várkert Bazár előtt. A vitát „bohózatnak” minősítette, és Deutsch Tamást, a Fidesz-KDNP csúcsjelöltjét bírálta.

Magyar azt mondta, nem tudja, kint milyen volt a hangulat, de odabent „fagyos”.

Szép volt, Peti!

Véget ért a vita

Az esemény meglepően békés mederben zajlott, provokációnak csak kevés nyoma volt, leszámítva Márki-Zay Péter közbevetéseit.

Az ellenzéki politikusok félelme ugyanakkor bejött: nem tudott érdemi vita kialakulni, leginkább szétaprózott kortesbeszédeket hallgathattak végig a nézők. Ez magával vonta azt is, hogy senki – így Magyar Péter sem – tudott igazán kiemelkedni a többiek közül.

The post Véget ért a vita first appeared on 24.hu.

Bruti: sajnáljuk, hogy el kellett viccelni a vitát, de nem mi kezdtük a viccelődést

Róna Péter egy percben foglalta össze a Jobbik programját: többek mellett felszólalt az oroszbarát politika ellen, megismételte, hogy létre kell hozni rendszerszíntű együttműködést az EU és az önkormányzatok között, illetve hangsúlyozta, hogy a magyar béreket fel kell zárkóztatni EU-s szintre.

Magyar Péter hiszi, hogy a Tisza Párt hazahozhatja az uniós támogatások milliárdjait, elllenben a Fidesszel. Szerinte ha az emberek a Fideszre szavaznak, arra szavaznak, hogy az ország megmaradjon egy családi részvénytársaságnak, ha viszont a Tiszára szavaznak, lépésről-lépésre, tégláról-téglára visszaveszik az országot. Petőfi Sándor Föltámdadott a tenger című versének záró soraival zárta ő is a felszólalását.

Bruti sajánlja, hogy el kellett viccelni a vitát, de reméli, hogy az emberek tudnak a sorok között olvasni. Szerinte nem ők kezdték ugyanakkor a viccelődést, hanem a közmédia, ami ilyen kereteket termetett. „Egy perceket kaptunk arra, hogy egymásra reagáljunk, ez tényleg vicc” – mondta. Ő is megismételte, amit Dobrev Klára: kéri az embereket, hogy nézzék majd az ATV vitáját, ahol Le Marietta képviseli majd a Kutya Pártot.

Átszállították Pozsonyba Robert Ficót

Átszállították Pozsonyba Robert Fico szlovák kormányfőt – közölte Miriam Lapuníková, annak a besztercebányai kórháznak az igazgatója, ahol eddig kezelték a május közepén meglőtt miniszterelnököt.

A Markiza televízió szerint a miniszterelnököt a pozsonyi Szent Mihály Egyetemi Kórházba vitték, míg a JOJ televízió szerint fővárosi otthonába szállították Robert Ficót – írja az MTI.

A nap folyamán a besztercebányai Roosevelt kórház arról számolt be, hogy már megkezdték Robert Fico rehabilitációs folyamatát. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség Lapuníkovára hivatkozva akkor azt jelentette: a szlovák kormányfőt otthon ápolják majd, amint elhagyhatja a besztercebányai kórházat. A kórház igazgatónője elmondta: Robert Fico állapota stabil, és továbbra is a várakozásoknak megfelelően alakul.

Donáth Anna a számonkérte Volf-Nagy Tünde műsorvezetőt

Jön a zárókör, a kiírás szerint a résztvevők most reagálhatnak egymás szavaira, fejenként egy percben.

Huszár Viktor szerint Magyarország jövőjével nem viccelhetünk már, az pedig nem ideológiai kérdés, hogy miből lesz pénz. Szerinte egyébként jó ötletek hangoztak el ma este, de mégis inkább szakmai oldalról kellene megközelíteni a problémát. Máté Péter-idézettel búcsúzott.

Ungár Péter szerint „jó, hogy volt egy ilyen beszélgetés”, és lehet kicsit jobb a politika, ha többször leülünk egymással így vitázni, érvelni. Szerinte van helye ilyen politikának itthon, és azoknak az embereknek is, akik olyan politikát csinálnak, amitől nem kap gyomorgörgyöt az átlag újságolvasó.

Kenyeret együnk vagy akkumulátort

Deutsch Tamást még kellemetlenebb élőben hallgatni, mint a Facebookon látni a bejegyzéseit, amit tovább lehet tekerni – szúrt oda a fideszes képviselőnek Tóth Imre. Majd új folytatta, hogy Magyarország mezőgazdaságai adottságai kiválóak, de a 40 aranykoronás földjeinkre akkumulátorgyárak épülnek, az akkumulátorokat pedig nagyon nehéz lenyelni, a kenyérrel ellentétben.

Toroczkai álláspontját a mezőgazdasággal kapcsolatban ismét nem hallhatjuk a témában, helyette megint a videóját ajánlgatja. Ezután azt állítja, hogy a magyar rendőrök nem tudnak fellépni az illegális bevándorlókkal szemben bizonyos európai parlamenti pártcsaládok miatt, de a Mi Hazánk majd ezt megoldja olyan szélsőjobboldali pártokkal összefogva, mint a német AfD.

The post Kenyeret együnk vagy akkumulátort first appeared on 24.hu.

Előkerült a „pedofidesz”

A jogállamisági duma egy ócska politikai színjáték – kezdte Deutsch Tamás és ezzel tulajdonképpen meg is erősítette Donáth hozzászólását. Deutsch szerint a jogállamisági eljárás nettó politikai zsarolás, és a „dollárbaloldal” ezt támogatta azért, hogy megakadályozza az uniós pénzek kifizetését. A fideszes politikus szerint emiatt nem juthattak volna hozzá a magyar pedagógusok a béremelésükhöz.

Ezután – a hang alapján – Márki-Zay Péter közbeszólt, hogy „pedofidesz”, de a műsorvezetők szó nélkül hagyták.

Róna Péter szerencsétlen tákolmánynak nevezte az alaptörvényt, amelyet teljesen át kell írni, ha összhangba szeretnénk hozni a magyar jogszabályokat az uniós törvényekkel. Meg kell fogalmazni, hogy melyek azok a feladatok, amelyeket más tagállamokkal, és melyek azokat, amelyeket egyedül akarunk megoldani. A mezőgazdaságról szólva elmondta: nagyon komoly vízügyi probléma előtt állunk, európai szinten kell megoldani.