Best WordPress Hosting
 

Kiderült, hány dolgozót rúghatott ki a Tesla

A Tesla 2023-ban végrehajtott jelentős létszámleépítése komoly hatással volt a vállalat globális munkaerő-állományára. A belső feljegyzések szerint a Tesla alkalmazottainak száma alig több mint 121 000 főre csökkent, beleértve a kölcsönzött munkavállalókat is. Ez azt jelenti, hogy az autógyártó idén eddig több mint 14%-kal csökkentette munkaerejét – számolt be a CNBC.

Eladták a Sziget és még egynéhány fesztivál mögötti céget – 609 milliárd forintért

Az amerikai székhelyű KKR magántőkealap 1,3 milliárd fontért, átszámítva több mint 609 milliárd forintért megvásárolja a több európai zenei fesztivál mögött álló Superstruct Entertainment nevű céget.

Az eladásról a Financial Times írt.

A brit cég tulajdonában közel 80 fesztivál van, köztük a magyar Sziget, a német Parookaville és Wacken Open Air, a cornwalli Boardmasters és a dán Tinderbox. Ezeken évente hétmillióan vesznek részt.

Orbán Viktor két héttel a választás után már nem is érti, mi az a No Gender

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

– közölte az Olaf Scholz német kancellárral folytatott kétoldalú megbeszélését követően pénteken Berlinben a magyar miniszterelnök, hozzátéve: német kollégájával a gazdasági kapcsolatok további erősítésében állapodtak meg.

Orbán Viktor a magyar közmédiának felidézte, a megbeszélésnek két témája volt: az európai ügyek és a német-magyar kétoldalú kapcsolatok. Tavaly a két ország közötti kereskedelem rekordot ért el, 70 milliárd euró felett volt, a Magyarországról kivitt áruk egynegyede pedig Németországba érkezik – emlékeztetett. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország a világ három országa közül az egyik, ahol mind a három nagy német autógyártó jelen van.

Tűzgyújtási tilalom: mostantól tilos tüzet gyújtani ezeken a területeken!

Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett szombattól Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el – közölte az Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Hackerek támadták meg az EB-közvetítést

A pénteki Európa-bajnokság mérkőzése, amelyen Lengyelország és Ausztria csapott össze, nem várt fordulatot vett: hackerek támadták meg az online közvetítést. A lengyel állami műsorszolgáltató, a TVP szerint ez már a második ilyen incidens volt a lengyel labdarúgó-válogatott ellen a világbajnokság alatt.