Best WordPress Hosting
 

Kijelölték az olimpiai kardcsapatot, lemondott a vezetőedző, akinek a testvére kimaradt

Decsi Tamás kimaradt az olimpiára utazó magyar férfi kardcsapatból, helyére Rabb Krisztián került be. A Magyar Vívó Szövetség elnöksége elfogadta és egyhangúlag támogatta Boczkó Gábor szövetségi kapitány javaslatát a Párizsba utazó válogatott keret tagjaira vonatkozóan – számolt be róla a hunfencing.hu oldal kedd este.

A szövetségi kapitány a szakmai testülettel és a szövetségi edzőkkel konzultálva tette meg javaslatát a férfi kard-, a női kard- és a férfi párbajtőrcsapat tagjaira vonatkozóan.

Boczkó Gábor előterjesztése alapján férfi kardban Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Szatmári András egyéniben és csapatban is vív, Rabb Krisztián pedig csapatban juthat szerephez.

Halálos baleset történt az Orbán család bányájában

Halálos baleset történt hétfőn Vámosszabadiban a helyi kavicsbányában, ennek tényét a mentőszolgálat is megerősítette az RTL Híradó információi szerint. A csatorna kiemelte, hogy a Murobán Bányászati Kft. kavicsbányája Orbán Viktor unokatestvérének, Orbán Dávidnak a tulajdonában van. A miniszterelnök unokaöccse 2021-ben vásárolta meg a bányát egy társával.

A rendőrség a történtekkel kapcsolatban azt közölte, hogy a bánya területén egy gyalogosan közlekedő személyt ütött el egy tolatva közlekedő homokrakodó gép. A sérült személyen nem tudtak segíteni, a helyszínen meghalt.

A Párbeszéd társelnöke szerint Gyurcsány Ferenc nélkül kell elindulnia az újraszerveződő, progresszív ellenzéknek

Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke volt a Telex élőműsorának vendége, aki pártja tisztújító ülésén újabb két éves felhatalmazást kapott a tagságtól a közösség vezetésére. Az újbudai alpolgármester elmondta: azzal a céllal vállalta a felkérést, hogy a Párbeszéd erőforrásait egy progresszív szövetségi párt létrehozására használják fel. Barabás azt szeretné elérni, hogy a most szövetségben indult három párt (DK-MSZP-P), akár más ellenzéki pártokkal kiegészülve, 2026-ra egy párttá olvadjon össze. Mint mondta, a Párbeszéd a jövőben erre a projektre szeretne koncentrálni.

Elmondása szerint ez szakmai koncepció és kényszerűség is egyben, hiszen az idei EP-választáson a 2022-ben szövetségben közösen induló hat ellenzéki párt együtt sem szerzett 15 százalékot, a DK-központú zöld-baloldali lista pedig csak 8 százalékot ért el.

A hiteles arcok zenekarban lenne érdemes gondolkodni

Berlin további 19 millió euróval támogatja Gáza humanitárius segélyezését

Németország további 19 millió euróval (7,5 milliárd forinttal) támogatja a Gázai övezet humanitárius segélyezését – jelentette be kedden Annalena Baerbock német külügyminiszter Izraelben.

A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynöksége (UNRWA) és az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) életveszélyes körülmények között „visz lisztet és rizst az éhező családoknak, mivel a gázai övezeti gyerekeknek a mégoly kis étkezés is létfontosságú”. Mint mondta, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által leszállított minden egyes doboz orvosi ellátmány segít az ottani lerombolt kórházaknak újból biztosítani a minimális egészségügyi ellátást.

A német zöldpárti politikus egyben felszólította a Hamászt, hogy fogadja el Joe Biden amerikai elnök tűzszünetre vonatkozó tervét. Felhívta a figyelmet arra, hogy a terv egy izraeli javaslaton alapul és az egyetlen valódi kiutat jelenti a háború zsákutcájából, a túszok kiszabadítására és egy humanitárius tűzszünetre. „A Hamász kezében a döntés arról, hogy ezáltal enyhítse az emberek szenvedését a Gázai övezetben” – tette hozzá.

Döntött a Google: nagy változás jön a kereséseknél

A Google ismét változtat keresési eredményeinek megjelenítésén. A 2021 októberében bevezetett folyamatos görgetés funkció, amely a közösségi média feedek végtelen görgetéseit tükrözte, hamarosan eltűnik. Ezt a funkciót először mobil eszközökön vezették be, majd 2022 végén az asztali verzióra is kiterjesztették – jelentette a The Verge.

„Nem túl eredeti” – mondta Vera Jourová a magyar EU-elnökség szlogenjéről

Nem mindenki rajong azért a szlogenért, melyet Magyarország az Európai Unió Tanácsának soros elnökségére választott. Az Orbán-kormány Donald Trump kampányszlogenjét idézve a „Make Europe Great Again” (Tegyük újra naggyá Európát) jelszóval neki a Tanács élén töltött hat hónapos megbízatásának.

Vera Jourová, az Európai Bizottság politikai értékekért és átláthatóság koordinációjáért felelős alelnöke a Trump által inspirált sorról nevetve annyit mondott:

Hát, nem túl eredeti, nem igaz?