Best WordPress Hosting
 

Újraválasztották az AfD társelnökeit

Újraválasztották Tino Chrupallát és Alice Weidelt, az Alternatíva Németországért (AfD) társelnökeit a jobboldali német párt szombaton Essen városában tartott tisztújító kongresszusán – számolt be az MTI.

A két politikus további két évre kapott megbízatást. Ellenjelöltek nem voltak a szélsőjobboldali párt vezetői tisztségére. Az AfD delegátusai nem sokkal korábban jelentős többséggel döntöttek arról, hogy a párt megtartja a társelnöki rendszert, bár a pártszabályzat lehetővé tenné az egyszemélyes vezetést is.

Chrupalla a küldöttek 82,72 százalékának támogatását kapta, míg a két évvel korábban tartott pártkongresszuson 53,4 százalékot. Chrupalla 2019 novembere óta társelnöke az AfD-nek, Alice Weidellel 2022 óta vezeti közösen a pártot.

100 évesen is heti 6 napot dolgozik – a hosszú élet titkáról mesélt a munkamániás nyugdíjas

A hét elején egy egészen rendhagyó munkamorállal rendelkező idős asszonyt mutatott be az amerikai média a New Jerseyben élő Miriam Todd személyében, aki 100 éves létére olyan jól tartja magát, hogy heti 6 nap dolgozik, és rendszeresen vezet is.

A LADbible beszámolója szerint a szülei 1929-ben, vagyis az ő ötéves korában alapított bútorboltjában dolgozó idős asszony pedig nemcsak a munkához való viszonyáról mesélt a Todaynek, hanem arról is, hogy mik azok az ételek, amiknek fontos szerepe van az egészsége megőrzésében.

Mivel a 100. születésnapját nemrégiben megünneplő Todd szinte egész életében a szülei által alapított családi vállalkozásnál dolgozott, ezért saját bevallása szerint nem is tekint igazán munkaként arra, amit csinál. Sőt, konkrétan az a heti 50 óra tartja benne a lelket, amit munkával tölt.

Ukrán külügyminiszter: Igazságos béke nélkül új háború lesz

Amennyiben a béke igazság nélküli, új háború lesz – figyelmeztetett Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szombaton, a 17. Dubrovniki Fórum nemzetközi kül- és biztonságpolitikai konferencia zárónapján.

A cél nemcsak a háború megállítása, hanem olyan feltételek megteremtése, amelyek közt a béke igazságos és fenntartható lesz, és egy új háború fenntarthatatlan alternatívává válik

mondta Kuleba, hozzátéve, hogy olyan környezetet kell teremteni, amelyben egy újabb agresszió nem lehetséges.

Új országos csúccsal küzd az olimpiai szereplésért a magyar atléta

Klekner Hanga női rúdugrásban megjavította saját országos rekordját a 129. atlétikai országos bajnokság első napján.

A 24 éves atléta kétszer is hibázott 4,30 méteren, de ezt követően 15 centiméterrel feljebb rakatta a lécet, és elsőre átvitte a 4,45-ös magasságot.

Kleknernek innentől kezdve egy új verseny kezdődött, és egyből a hazai csúcsot jelentő 4,57 méteres magasságra ugrott, amelyet szintén elsőre sikeresen teljesített.

Valóra vált a demokraták legszörnyűbb rémálma – Tényleg visszaléptethetik Bident?

Régen járt ekkora földindulással egyetlen elnökjelölti vita az amerikai politikában. Noha csütörtök este Donald Trump részéről a megismert személyisége és üzenetei alapján nem sok meglepetés érte a nézőket, Joe Biden erőtlen teljesítménye a beszámolók szerint sokként érte a pártját és támogatóit, annak ellenére, hogy ellenfelei sem helyezték magasra Bidennel szemben a lécet. A hivatalban lévő demokrata ahelyett, hogy eloszlatta volna az életkora és alkalmassága körüli kétségeket, csak rontott a róla alkotott képen, egyúttal az újraválasztási esélyein is. Az egyesek által a valaha volt legrosszabbként leírt vitaszereplést követően rögvest elindultak a szivárogtatások arról, hogy a demokratáknak az utolsó pillanatban új jelölt után kellene néznie, ha fel akarják venni a verseny a republikánusokkal. Az, hogy erre hogyan kerülhetne sor, most kiderül.