Best WordPress Hosting
 

A Nickelodeon volt producere rágalmazásért perli a gyerekcsatorna sötét oldalát feltáró dokumentumsorozatot

via 24.hu => eredeti post link

Márciusban jelent meg a Csend a forgatáson – A gyerektévé sötét oldala (eredeti nyelven: Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV) című ötrészes dokumentumfilm-sorozat, ami a Nickelodeon gyerekszínészei ellen elkövetett visszaélésekről és abúzusokról is mesélt. A sorozatban megszólalók a csatornánál uralkodó mérgező légkör miatt jórészt Dan Schneidert, a Nickelodeon egyik ünnepelt producerét teszik felelőssé. Ahogy a sorozattal foglalkozó cikkünkben írtuk:

a sikerei miatt egy csapásra érinthetetlenné váló producer olyan mérgező munkahelyi légkört teremtett, ami a gyerekszínészek, a szülők és a műsorokon dolgozó felnőttek életét is tönkretette. De ami még szörnyűbb, ez a mérgező légkör arra is lehetőséget teremtett, hogy a túlhajszolt, ellenben gyakran családjuk fő kenyérkeresőjének számító – vagyis rettentő kiszolgáltatott helyzetben lévő – gyerekszínészekre és a színészi karrierről ábrándozó gyerekekre vadászó pedofilok szabadon garázdálkodhassanak a díszletek árnyékában.

Schneider most beperelte a sorozat készítőit, mert az szerinte hamisan azt a látszatot kelti, hogy ő maga szexuálisan zaklatott gyerekszínészeket – írja a Guardian.