Best WordPress Hosting
 

Az Európai Bizottság további 68 millió euróval járul hozzá a gázai lakosság segélyezéséhez

via 24.hu => eredeti post link

A Gázában kialakult humanitárius válság folyamatos súlyosbodására és a helyszíni szükségletek növekedésére való tekintettel az Európai Bizottság további 68 millió euróval járul hozzá a régió lakosságának segélyezéséhez – közölte pénteken a brüsszeli testület.

A segélyt a Gázában és az egész régióban a palesztinokat segítő partnerszervezeteken keresztül kell eljuttatni, és élelmiszerre, egészségügyi, vízellátási és higiéniai, valamint szállásnyújtási célokra kell felhasználni. Ezzel a támogatással az EU az idén összesen 193 millió euró összegű humanitárius segítséget nyújtott a Gázában és a régióban élő rászoruló palesztinoknak – olvasható a testület sajtóközleményében.

Az uniós humanitárius légihíd művelet továbbra is biztosítja a létfontosságú ellátmány szállítását. A legutóbbi járat pénteken szállította a sürgősségi segélyt, és május első hetében további két járat indul Gáza felé. Az Európai Bizottság emellett két konvojt finanszírozott, amelyek több mint 130 tonna, Írország és humanitárius partnerek által adományozott egészségügyi, vízellátási és higiéniai felszerelést szállítanak.