Best WordPress Hosting
 

Bella Ramsey játssza a hírhedt terroristát, Fehér Özvegyet

via 24.hu => eredeti post link

A The Last of Us sztárja, Bella Ramsey alakítja majd Samantha Lewthwaite-et, a Fehér Özvegyként hírhedtté vált brit terroristát a Girl Next Door című filmben. Lewthwaite annak a Germaine Lindsaynek egykori felesége, aki 2005. július 7-én felrobbantotta magát a londoni Piccadily metróvonalon, amely a 7/7 merényletsorozat része volt. A robbantásban rajta kívül 25 ártatlan ember vesztette életét, az akkori támadássorozatnak pedig összesen 56 áldozata volt. A közvélemény figyelme ráirányult az egyik merénylő fiatal feleségére is: a kék szemű özvegy sztorija bejárta a nemzetközi sajtót, ám később kiderült róla, hogy nem az a naiv áldozat, akinek előadta magát, ekkor aggatták rá a Fehér Özvegy nevet. A vádak szerint Lewthwaite-et több mint 400 ember megölésében vett részt.

A filmet író-rendezője, Bruce Goodison elmondása szerint vállaltan a Lewthwaite szemszögéből mesélik majd el a történetet, a 7/7 merényletsorozat utáni napokban véve fel a fonalat, és bemutatva a nő radikalizálódásának történetét is.

A film egy fiatal, életigenlő idealistáról szól, akinek összetörték a szívét. Sam a gyászát erőbe fordítja át, amit aztán férfiak zsákmányolnak ki a globális terror céljaira