Best WordPress Hosting
 

Cél az örökkévalóság: Mészáros Lőrinc saját vagyonkezelő alapítványt hozott létre

via forbes.hu => eredeti post link

A szervezet célja „a kedvezményezett” anyagi jólétének, vagyoni biztonságának a hosszú távú biztosítása, a vagyon egységének megőrzése.

Mi történt? Eternitas Vagyonkezelő Alapítvány néven létrehozta saját vagyonkezelőjét az ország leggazdagabb embere, derült ki a bírósági nyilvántartásból. Mint a bejegyzést kiszúró mfor.hu írja, az örökkévalóságról nevezte tehát el Mészáros Lőrinc a saját vagyonkezelő alapítványát, amelynek ő maga a kurátora is.

Mit lehet még tudni erről? Idén április 4-én alapították és május 2-án jegyezték be, a címe pedig a Mészáros-birodalom egyik központja, a Váci utca 38. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora vagyont, hány céget menekít be a vagyonkezelő alapítvány bástyái mögé Mészáros Lőrinc, aki egyedüli kurátor a civil szervezetben. Az ugyanakkor biztos, hogy a törvényi előírás szerint a vagyonkezelő alapítvány minimális induló tőkéje 600 millió forint, amelyet pénzben vagy egyéb vagyoni eszközben kell az alapítvány rendelkezésére bocsátani. A vagyont ezt követően a vagyonkezelő alapítvány kuratóriuma vagy vagyonellenőre irányítja.