Best WordPress Hosting
 

DK: A Kutya Párt ne veszélyeztesse az ellenzéki polgármesterjelöltek győzelmét a kerületekben!

via 24.hu => eredeti post link

A Kétfarkú Kutya Párt sorra állít új polgármesterjelölteket a fővárosban, nemcsak a Fidesz vezette kerületekben, hanem például az I., a III. és a VII. kerületben is, ahol öt évvel ezelőtt győztes, sikeres ellenzéki polgármesterek dolgoznak. Mindez csak a Fidesz érdekét szolgálja – írja közleményében a Demokratikus Koalíció, amely szerint „egy valóban ellenzéki pártnak semmi oka nem lehet arra, hogy ellenzéki polgármesterekkel szemben induljon.”

„Ha a Kutya Párt valóban ellenzéki párt, akkor vonja vissza a közös ellenzéki polgármesterjelöltekre ráindított jelöltjeit a fővárosi kerületekben. Ha ezt nem teszik meg, akkor az egyértelmű bizonyíték arra, hogy a jelenleg hivatalban lévő, korábban győztes ellenzéki polgármesterek leváltása a valódi céljuk” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc pártja.

A DK és az MKKP közötti üzengetés azután kapcsolat nagyobb fordulatszámra, hogy pénteken kiderült, hiába nyerte meg Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke az előválasztást a DK által is támogatott momentumos Farkas Csabát is megelőzve, a DK jelöltjei mégis elindulhatnak a Hegyvidéken. A konfliktus egyike oka az, hogy Kovács abban állapodott meg a Momentummal, hogy előválasztási győzelme esetén a 12 egyéni választókerületből 8-ban az MKKP állíthat jelöltet, a DK-nak és a Momentumnak csak 2–2 jut, így azok kompenzációs listát sem tudnak majd állítani a XII. kerületben.