Best WordPress Hosting
 

Donáth Anna: Magyar Péter jelentős érdeme, hogy élesztgeti a reményt a kormányváltásra, de a rendszer repedéseinek jó részét a Momentum okozta

via 24.hu => eredeti post link

A Momentum európai parlamenti (EP-) képviselőinek részük volt Orbán Viktor miniszterelnök európai elszigetelésében és a NER alapjainak megrengetésében – jelentette ki Donáth Anna pártelnök, EP-képviselő és listavezető pénteken a Momentum európai parlamenti és önkormányzati kampánynyitóján, amelyről az ellenzéki párt közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Donáth Anna szerint a kegyelmi ügy és a Varga Judit volt igazságügy miniszterről kikerült hangfelvétel a széles társadalom számára is nyilvánvalóvá tette azt a morális mélységet, ahová Orbán Viktor és kormánya került. Az Orbán-rendszer erkölcsi, szellemi és politikai alapjai még a sajátjaik szemében is megroppantak. Mondjuk ki: ez a NER őszödi pillanata – idézte a közlemény a Momentum elnökét.

Magyar Péterről, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza) alelnökéről, Varga Judot korábbi férjéről közölte, jelentős érdeme, hogy kihúzta a társadalmat a politikai apátiából, és élesztgeti a reményt a kormányváltásra, a rendszer repedéseinek jó részét azonban a Momentum okozta.Donáth Anna  beszélt arról is, megérti azokat is, akik gyanakodva figyelik Magyar Pétert, mert a Fidesz politikájának számos elemével ma is egyetért. De sok minden össze is köt: Magyar Péter is csatlakozna az Európai Ügyészséghez – mutatott rá, közölve azt is, a céljuk közös: a rendszer lebontása és egy új Magyarország felépítése.