Best WordPress Hosting
 

Egy író cenzúrával vádolja az olasz közmédiát, miután nem engedték adásba az antifasiszta monológját

via 24.hu => eredeti post link

Egy neves olasz író cenzúrával vádolta meg a Rai-t, miután antifasiszta monológját hirtelen döntéssel nem engedték adásba, ami szerinte egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Giorgia Meloni kormánya nyomást gyakorol az állami műsorszolgáltatóra. Antonio Scurati szombat este a Rai 3 Chesarà című talkshow-jában olvasta volna fel az április 25-i nemzeti ünnepet, Olaszország fasizmus alóli felszabadulását ünneplő monológot.

Amikor azonban Rómába készült, a Rai-tól kapott egy üzenetet, amelyben közölték vele, hogy „szerkesztési okokból” lemondták a szereplését. Scurati Olaszországban jól ismert a Benito Mussoliniról és a fasiszta korszakról írt könyveiről. Monológjának törlése heves reakciókat váltott ki a Rai újságírói, szerzőtársai és ellenzéki vezetők részéről. Scurati beszéde tartalmazott egy bekezdést is, amelyben bírálta Olaszország „posztfasiszta” vezetőit, amiért „nem tagadják meg neofasiszta múltjukat”.

Kétségtelenül ez dühítette fel őket. És azért is, amit képviselek és fenntartok a könyveimben… [hogy] van folytonosság Mussolini fasizmusa és az európai populista nacionalisták között