Best WordPress Hosting
 

Egyre családbarátabb Hollywood: majdnem felére csökkent a szexjelenetek száma a 2000-es évek óta

via 24.hu => eredeti post link

Az elmúlt időszakban  úgy tűnhetett, hogy visszatért az explicit szexualitás a mozikba és tévéképernyőkre, az Oscar-gálán taroló Szegény párák például nem fukarkodott a szexjelenetekkel. Most egy friss elemzésben kimutatták, hogy a 2000-es évek óta 40 százalékkal kevesebb a szex a filmekben– írja a Guardian.

Arról már tavaly ősszel készült egy kutatás, hogy a Z generáció több plátói szerelmet és baráti kapcsolatot szeretne látni a filmekben és sorozatokban, és kevesebb romantikát. A megkérdezett fiatalok csaknem fele úgy vélekedett a szexjelenetekről, hogy azok nem szükségesek a cselekményhez. „Kevesebb szex, több barátság” – összegezte az akkori elemzés.

Most az Economist megbízásából Stephen Follows adatelemző vizsgálta meg 2000-től 2023-ig minden év legnagyobb bevételt hozó, élőszereplős 250 filmjét, és arra jutott, hogy a szexjelenetek mennyisége folyamatosan csökken: 2023-ban 40 százalékkal kevesebb volt a szexuális tartalom ezekben a filmekben, mint 2000-ben. Bár a megrendelés szerint itt a legsikeresebb filmekre koncentrált, Follows nagyobb merítéssel is elvégezte a kutatást, és ott is hasonló eredményre jutott.