Best WordPress Hosting
 

Elment, de nem lett oda az igazságunk – Borókai Gábor emlékezik a ma meghalt Szalay Péterre

via valaszonline.hu => eredeti post link

2024. március 14-én, életének 65. évében, hosszan tartó, súlyos betegségben meghalt Szalay Péter, az Alkotmánybíróság korábbi tagja. A Válasz Online munkatársainak egy része tőle tanulta élesben a médiajogot (meg a tisztességet) – hiszen annak idején sokáig ő volt a Heti Válasz sajtóperes ügyvédje. Családja gyászában a hetilap főszerkesztője, Borókai Gábor nekrológjával osztozunk.  

Elment Péter, oda az igazságunk, mondogattuk a szerkesztőségben, amikor elszólították mellőlünk ügyvédünket. Szalay Pétert 2011-ben az Alkotmánybíróság hívta magához. És persze, hogy igent mondott, hiszen a jogász szakma csúcsának tartotta az alkotmánybírói munkát. 

A Heti Válasznál őszintén sajnáltuk a távozását, mert majd’ százszázalékos eredményességgel nyerte a pereinket. Felkészülten, elegánsan, sosem fölényeskedve, de mindig okosan bizonyítva az igazunkat. Jelenlétével erőt, magabiztosságot adott munkatársainknak – akik Péterrel még a tárgyalótermek ridegségét is jól viselték. A sajtójog kitűnő tudorával – nem mellékesen – azért is szívesen dolgoztunk együtt, mert szerethető figura volt. Amolyan Mikszáth-i alkat, jó kedéllyel, jól mesélőkével, nagy élet- és ételszeretettel megáldva.