Best WordPress Hosting
 

Hadházy: Zugló polgármestere 16 oldalt kivágott egy közvélemény-kutatásból, ahol a támogatottsági adatok voltak

via 24.hu => eredeti post link

Rózsa András népszerűbb és esélyesebb jelölt Horváth Csabánál: márciusban akkor is esélye lett volna a polgármester-választás megnyerésére, ha nemcsak Borbély Ádámmal (a Fidesz jelöltjével), hanem Horváth Csabával, valamint egy esetleges MKKP-s jelölttel is szembekerült volna

– olvasható abban az IDEA-tanulmányban, amelyet Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerzett meg az önkormányzattól. Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere (akit az országos együttműködés alapján a DK is támogat) viszont lényegében azt állítja, hogy ilyen megállapítás nem szerepelt a felmérésben, sőt a szóvivőjén keresztül azt közölte: nem is kérték a politikai támogatottság mérését, amikor megrendeltek egy átfogó tanulmányt a kerület lakosságának közpolitikai preferenciáiról.

Horváth áprilisban megtorpedózta a kerületben a helyi ellenzéki jelöltek előválasztását. Az MSZP-s polgármester bejelentette, hogy mindenképp újraindul Zugló vezetéséért az önkormányzati választáson, és ebben pártja is messzemenően támogatja. Ugyanakkor addigra már ismert volt a Medián XIV. kerületi kutatásának eredménye. A március közepén begyűjtött adatok azt mutatták, hogy a momentumos Rózsa András, akit többek között a kerületben parlamenti képviselővé választott Hadházy, a CivilZugló Egyesület és a Mindenki Magyarországa Néppárt is támogat, jobban állt, mint Horváth.