Best WordPress Hosting
 

Hamilton: Annak, aki szereti ezt a sportágat, csalódás látni mindazt, ami most zajlik

via 24.hu => eredeti post link

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton szerint sorsdöntő pillanatban van a sportág, amelynek muszáj megmutatnia azokat az értékeket, amelyekhez ragaszkodik, mivel jelenleg sokkal inkább az F1 és a nemzetközi szövetség vezető személyiségeit érintő botrányok, semmint a pályán zajló események vannak a figyelem középpontjában.

A 39 éves brit sztár erről a csütörtöktől szombatig tartó Szaúdi Nagydíj helyszínén, Dzsiddában beszélt, utalva arra, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, valamint Mohammed ben Szulajm, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke is kétes ügybe keveredett. Hornert még az idény kezdete előtt egy női alkalmazott vádolta meg „nem megfelelő magatartással”, de a Red Bull által elrendelt független vizsgálat nem találta jogosnak a panaszt.

A döntés után viszont egy, a nemzetközi sajtónak, valamint az FIA-nak és az F1 döntéshozóinak is elküldött e-mail súlyosbította a helyzetet, a levélben ugyanis további „bizonyítékokkal” próbálták Horner felelősségét alátámasztani. Mindezek után a BBC arról írt, hogy az FIA-elnök ellen vizsgálat indult, mert állítólag befolyásolta a tavalyi szaúdi futam végeredményét.