Best WordPress Hosting
 

Kristen Stewart szerint Hollywood hiába áltatja magát, a Margot Robbie-filmektől még nem dőlt meg a patriarchátus

via 24.hu => eredeti post link

Kristen Stewart nemrég a Porter magazin címlapján szerepelt, ahol a főszereplésével készült Kivérző szerelem és készülő saját rendezésű filmje, a The Chronology of Water mellett beszélt a filmipar álságosságáról is – írja a Variety.

Stewart szerint hiába döngeti a mellét önelégülten Hollywood, hogy napjainkra felszámolták a patriarchátust, valójában csak arról van szó, hogy a nők egy kiválasztott csoportja előtérbe került a nagy stúdióknál. A színésznő szerint tapasztalható ugyan előrelépés, de korántsem olyan széleskörű ez a változás, mint ahogyan azt Hollywood beállítja.

„Van ez a gondolkodásmód, hogy ha kipipálsz néhány dolgot egy listán, akkor kész is, vége a patriarchátusnak, nem vagyunk többé mindannyian ennek a termékei. Könnyű arra mutogatni, hogy »Maggie Gyllenhaal– meg Margot Robbie-filmeket gyártunk«. Ezek tényleg menők. De kiválasztottak négy női filmest… Én is csodálom ezeket a nőket, imádom őket, de ez az egész átverésnek tűnik. Ha mindig megveregetjük egymás vállát, hogy milyen szépen szélesítettük a perspektívát, holott valójában még nem tettünk ezért eleget, akkor meg fog állni ez a fejlődés” – fejtette ki Stewart. Hogy Gyllenhaal és Robbie mellett kiket tart a színésznő a filmipar jelenleg legsikeresebb token nőinek, azt nem fejtette ki, de az utóbbi idők nagy népszerűségnek örvendő produkcióiból Greta Gerwig, Emma Stone vagy Emily Blunt juthatnak eszünkbe.