Best WordPress Hosting
 

Megszólalt Brüsszelben a Magyarországon megválasztásig fogva tartott olasz EP-képviselő

via 24.hu => eredeti post link

Megtartotta első sajtótájékoztatóját Brüsszelben Ilaria Salis olasz baloldali EP-képviselő, akit több mint egy éven át tartottak fogva Magyarországon. A tanárnőt, aki a Zöld-Baloldali Szövetség listavezetőjeként szerzett mandátumot az európai parlamenti választásokon, életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják a magyar hatóságok. A magyar rendőrség a EP-választás után alig egy héttel levette a pedagógus lábáról a nyomkövetőt, és szabadon távozhatott az országból.

Nem áll szándékomban kibújni a büntetőeljárás alól. A szándékom az, hogy az igazságszolgáltatásban az alapvető jogok tiszteletben tartása mellett, megfelelő eljárás, a törvény előtti egyenlő bánásmód és az arányosság elvének tiszteletben tartása mellett ítélkezzenek

– idézte a hvg.hu a képviselő szavait. Salis hozzátette: őszintén reméli és elvárja, hogy „Európa és az Európai Parlament mindenképpen kiálljon az alapvető jogok, az ártatlanság vélelme, valamint az arányosság elve és a jogállamiság tiszteletben tartása mellett”.